Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το αποτελέσματα ερμηνεύουν τα κόμματα και στη Βοιωτία

Προβληματισμός επικρατεί στα επιτελεία τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο που με το βλέμμα στραμμένο στο αμέσως επόμενο διάστημα επιχειρούν να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα που σίγουρα εμπεριέχει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Απρόσμενο χαρακτήρισε το μέγεθος της ήττας του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Ν.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής.

«Απαιτείται επαναπροσδιορισμός και επαναπροσέγγιση με τα κοινωνικά στρώματα που εξέφραζε το Κίνημα από το 1974», επισημαίνει ο κ. Σιδέρης και προσθέτει ότι «σε διαφορετική περίπτωση το μέλλον για το κόμμα είναι αβέβαιο»
Σύμφωνα με τον Γ. Σιδέρη οι πολίτες διαφώνησαν με την πολιτική του κόμματος τα δύο τελευταία χρόνια και ζήτησαν στροφή αριστερά.

«Ο λαός έχει σωστό αισθητήριο και πρέπει να αφουγκραστούμε τα μηνύματα που στέλνει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη να τα αναλύσουμε και να πορευτούμε ανάλογα», κατέληξε ο κ. Σιδέρης.


Από την πλευρά της Ν.Δ. ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Καραμάνης μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι σύντομα θα φανεί η αδυναμία της αριστεράς καθώς και ότι η μοναδική λύση είναι η αποδοχή της πρότασης της Ν.Δ.
«Τη πρόταση της Ν.Δ. για έξοδο από την κρίση μέσα από μια επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν καταφέραμε να την καταστήσουμε απόλυτα κατανοητή στους πολίτες. Η προσπάθεια μας να τους πείσουμε ότι η πρότασή μας είναι η μόνη διέξοδος συνεχίζεται. Γρήγορα θα φανεί ότι οι δυνάμεις που εμφανίζονται κερδισμένες από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν ούτε έχουν πραγματική κυβερνητική πρόταση και προοπτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμάνης.

Για ενίσχυση της «αντιμνημονιακής φωνής» μίλησε ο γραμματέας του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και βουλευτής Επικρατείας Μιχάλης Γιαννάκης.
«Το κίνημά μας εξέλεξε 33 βουλευτές και η αντιμνημονιακή φωνή μέσα στο Κοινοβούλιο έγινε ακόμα πιο ισχυρή, ακόμα πιο ανατρεπτική», είπε ο κ. Γιαννάκης και συνέχισε: «Για την ιδιαίτερη πατρίδα μου ειδικά, το νομό Βοιωτίας, οι υποψήφιοι του κινήματος μας έδωσαν μια σκληρή μάχη ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών. Και κατάφεραν να αποκαλύψουν τα σαθρά στηρίγματα του δικομματισμού και να δώσουν δε προοπτική και ελπίδα για το αύριο».

Τέλος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι πολίτες «καταψήφισαν τη λιτότητα, την εξαθλίωση της κοινωνίας, τον εργασιακό μεσαίωνα και την υποτέλεια της χώρας» αλλά παράλληλα επέλεξαν συγκεκριμένη πρόταση «αριστερά και Ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα».