Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Στον Άγιο Ρηγίνο Σκοπέλου, Ιερώνυμος και Γεώργιος



Tην Σκόπελο των Βορείων Σποράδων, η οποία εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, θα επισκεφθεί από 19 – 21 Μαΐου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με αφορμή επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 1650 χρόνων από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου, πολιούχου Σκοπέλου, 400 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου και 300 ετών από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ θα φθάσει στη Σκόπελο στις 4.00 μ.μ. του Σαββάτου 19 Μαΐου και το ίδιο βράδυ θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μετόχιoν της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος) και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου.
Την Κυριακή 20 Μαΐου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, όπου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το μεσημέρι θα παραβρεθεί στο επίσημο γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν του από τον Δήμαρχο Σκοπέλου και το απόγευμα θα εγκαινιάσει την Έκθεση Αγιογραφίας και συντηρηθέντων Ι. Κειμηλίων «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) – 20.5.2012 έως 28.10.2012» στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΑΡΑ, στην Χώρα Σκοπέλου.


Την Δευτέρα θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου και το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Γλώσσας για τον Βόλο.