Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η διαδρομή της φλόγας σε όλη την Ελλάδα


Παγκόσμιο το γεγονός σήμερα. Η φλόγα που θα ταξιδέψει απ' την αρχαία Ολυμπία ως το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το καλοκαίρι ξεκινάει το ταξίδι της σήμερα.



Από τη στιγμή που ο Σπύρος Γιαννιώτης ως πρώτος λαμπαδηδρόμος την παραλάβει και για μια εβδομάδα η φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη ως την Ηγουμενίτσα και απ' τη Θεσσαλονίκη ως τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.

- 11/5 Στην Κρήτη, θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.

- 12/5 Στον Πειραιά, θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

- 13/5 Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη και τέλος Καβάλα

- 4/5 θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου στο συνοριακό φυλάκιο, τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

- 15/5 η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.
- 16/5 θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

- 17/5 η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.


Στις 18 Μαϊου η φλόγα θα “πετάξει” για τη Βρετανία. Επί 70 ημέρες θα περιπλανηθεί σε κάθε γωνιά της μέχρι την ημέρα έναρξης των αγώνων.