Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

Την Τετάρτη 16 Μάιου η Περιβαλλοντική Ομάδα της Χ.Ε.Ν. Θήβας, στο πλαίσιο των δράσεών της για το 2012, επισκέφτηκε τους Κήπους Αλιάρτου και τη «Φάρμα Εκτροφής Στρουθοκαμήλων - Χαλιμούρδας Παναγιώτης» στην Αλίαρτο.
Ο Ομάδα συναντήθηκε και ξεναγήθηκε στους πανέμορφους Κήπους από μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου της Αλιάρτου, τους κ.κ. Παππά Χρήστο, Αντιπρόεδρο και Καλαμπαλίκη Παναγιώτη, Ταμία, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και δημοσίως.
Από τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τους στόχους και τις δράσεις του συλλόγου, τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, καθώς και για την ιστορία των Κήπων, οι οποίοι αποτελούν μοναδικό στη χώρα μας δείγμα Αγγλικής αρχιτεκτονικής κήπων ενώ στον ίδιο χώρο σώζονται αγροτοβιομηχανικές εγκαταστάσεις, κατοικίες και διοικητικά κτίρια του 19ου αιώνα της Αγγλικής εταιρείας «Lake Copais Co Ltd», η οποία το 1890 αποξήρανε τη Λίμνη Κωπαΐδα και εκμεταλλεύτηκε την πεδιάδα μέχρι το 1953 όταν το Ελληνικό Δημόσιο εξαγόρασε το κτήμα. Τόσο η έκταση των «Κήπων» όσο και τα κτίρια της Αγγλικής Εταιρείας έχουν κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ιστορικά διατηρητέα μνημεία.
Στη δε Φάρμα Εκτροφής Στρουθοκαμήλων, εκτός από τις εντυπωσιακές στρουθοκαμήλους, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ελάφια, πολλά είδη παπαγάλων και εξωτικών πουλιών, αγριόχοιρους και μικρά πόνι. Ευχαριστούμε και δημοσίως τον κο Χαλιμούρδα Παναγιώτη για τη φιλοξενία και την ενδιαφέρουσα βόλτα της ομάδας μας στη φάρμα του.

Για το Δ.Σ,
Η Πρόεδρος
Μαυράκη Βενετσιάνα
Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ομάδας
Αναστασίου Ειρήνη
Το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Χ.Ε.Ν. Ελλάδας
Φιλιππή Μαρία