Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Καταστροφή στον ΟΣΕ από κλοπές καλωδίων. Έπιασαν τους δράστες.(φωτογραφίες)




Μεγαλύτερη από ένα εκατομμύριο ευρώ είναι η ζημιά που προκάλεσαν στον ΟΣΕ ένας 33χρονος Ρουμάνος και οι συνεργοί του. Είχαν κλέψει από υποσταθμό της ΔΕΗ στην Οινόη Βοιωτίας χαλκό το βάρος του οποίου φτάνει τα 600 κιλά.

Ο 33χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του ΑΤ Σχηματαρίου και της Β' ΟΠΚΕ Βοιωτίας ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν για την σπείρα που έκλεβε καλώδια από μετασχηματιστές που τροφοδοτούσαν με ρεύμα το δίκτυο του ΟΣΕ και οργάνωσαν επιχείρηση. Χθες το πρωί λοιπόν εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινήται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Τανάγρα και το σταμάτησαν για έλεγχο. Κατά την διάρκεια του ελέγχου μάλιστα ο 33χρονος οδηγός προσπάθησε να ξεφύγει ασκώντας βία κατά των αστυνομικών που όμως τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών, 600 κιλά χαλκού. Όπως προέκυψε ο 33χρονος με τους δύο συνεργούς του είχαν κλέψει τον χαλκό τα ξημερώματα της Τετάρτης από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπαλλήλους του ΟΣΕ η ζημιά φτάνει το ένα εκατομμύριο Ευρώ ενώ από τις φθορές στην σηματοδότηση υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος.
LAMIASTAR.GR