Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Πράσινο φως» από ΣτΕ για το αιολικό πάρκο στη Θίσβη - Στο κενό οι προσπάθειες του δήμου


«Πράσινο φως» για την υλοποίηση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αναδασωτέα έκταση στη θέση Μελίσσι τουΔήμου Θίσβης Βοιωτίας, άναψε τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα η ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του δήμου που ζητούσε την ακύρωση των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Στερεάς Ελλάδας με τις οποίες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW από την εταιρεία «Αιολική Ερατεικής».

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις είναι συνταγματικά επιτρεπτή η εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε αναδασωτέα έκταση», αποφάνθηκαν ειδικότερα οι σύμβουλοι Επικρατείας αφού ερμήνευσαν το άρθρο 24 του Συντάγματος και το δασικό νόμο (Ν. 998/1979)

Να σημειωθεί ότι, στην επίμαχη περιοχή το αιολικό πάρκο που πρόκειται να εγκατασταθεί θα περιλαμβάνει 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW η καθεμία και θα καταλάβει έκταση 24.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ επίσης θα κατασκευαστεί κτίριο 120 τετραγωνικών μέτρων και θα διανοιχθεί οδός 5,3 χλμ.