Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Γαλλοαλγερινή συνεργασία για 16 διαρρήξεις στη Βοιωτία - Καταδίωξη Αλβανού διαρρήκτη με τραυματισμό στη Θήβα


Τέλος στη δράση μιας σπείρας αλλοδαπών κακοποιών που είχαν ρημάξει τα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας έβαλε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας δυο από τους δράστες που συμμετείχαν σε 16 διαρρήξεις από τις 28 Αυγούστου που ξεκίνησαν τη δράση τους.
Οι δυο δράστες, που είναι υπήκοοι Γαλλίας και Αλγερίας, είχαν και συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται.

Οι διαρρήξεις είχαν γίνει κυρίως στη Λιβαδειά, αλλά και στην Παραλία Διστόμου και τη Θήβα και οι αλλοδαποί είχαν αρπάξει μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα ορισμένα από τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των κλοπιμαίων, οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο το οποίο είχαν νοικιάσει με πλαστά έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα διαρρηκτικά τους εργαλεία.
Η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν τυχόν άλλες κλοπές που έκαναν στην περιοχή και για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Καταδίωξη Αλβανού διαρρήκτη με τραυματισμό στη Θήβα
Αλβανικής καταγωγής ήταν ο ένας εκ των δύο δραστών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Θήβας μετά από καταδίωξη το βράδυ της Παρασκευής.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9.30 όταν κίνησε τις υποψίες επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν στην επαρχιακή οδό Θηβών Μουρικίου.
Ο οδηγός δε σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος όπως αποδείχθηκε, να χάσει τον έλεγχο και να ντελαπάρει εκτός του οδοστρώματος.
Στο τροχαίο τραυματίστηκε στα πόδια ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι ο συνοδηγός.
Από τις έρευνες των αστυνομικών στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Ο τραυματισμένος δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Θηβών.
Έρευνες διενεργεί το τμήμα ασφαλείας Θηβών.