Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η θέση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της Βοιωτίας για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια

http://www.siriosfm.gr/
Θέση για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια παίρνει το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας, προτείνοντας, υπό προϋποθέσεις, και τη δική του συνδρομή.
Διαβάστε τη σχετική επιστολή προς το Μητροπολίτη Γεώργιο και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γ. Σταθά. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους δήμους Λεβαδέων, Θηβαίων, Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη.
Κύριε πρόεδρε.
Πληροφορηθήκαμε την πρόθεσή σας να λειτουργήσετε «κοινωνικά φροντιστήρια» για μαθητές που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα αλλά οι οικογένειές του δεν μπορούν να τους τα εξασφαλίσουν. Σας συγχαίρουμε για αυτή σας την πρωτοβουλία και σας υπενθυμίζουμε ότι και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Ε.) με την βοήθεια φροντιστηρίων όλης της χώρας αλλά και με την υποστήριξη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ανέλαβε ένα πρόγραμμα υποτροφιών για 500 μαθητές που φοιτούν στην Α΄ Λυκείου. Ταυτόχρονα θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι στα φροντιστήρια όλης της χώρας δεχόμασταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με χαμηλότερα δίδακτρα και αρκετές φορές και χωρίς αυτά, μαθητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούσαν οικονομικά να ανταποκριθούν στο κόστος των μαθημάτων και μάλιστα χωρίς να το διαφημίζουμε, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπρέπεια αυτών των μαθητών.
Πιστεύουμε όμως ότι η λειτουργία φροντιστηριακών μαθημάτων πρέπει να διέπεται από κάποιο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα δικά μας φροντιστήρια. Ταυτόχρονα οι καθηγητές που θα διδάξουν πρέπει να έχουν άδεια διδασκαλίας φροντιστηριακών μαθημάτων και τέλος ότι τα μαθήματα πρέπει να διεξάγονται σε κατάλληλους για διδασκαλία χώρους, εξασφαλίζοντας ακόμη και την ασφάλεια των μαθητών όπως ακριβώς συμβαίνει στα φροντιστήριά μας. Η παροχή δε αυτής της υπηρεσίας πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα και διάρκεια και όχι αποσπασματική. Εκτιμούμε δε ότι η συσσώρευση μαθητών οικονομικά αδυνάτων σε κάποιους χώρους, όπως προτείνετε, θα τους στιγματίσει και θα προσβάλει την αξιοπρέπεια τους.
Επειδή λοιπόν, όπως αποδεικνύει και το παρελθόν μας, είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι επαγγελματίες, διαθέτουμε τους κατάλληλους χώρους σε κάθε γειτονιά των πόλεων και κωμοπόλεων του νομού μας, τους κατάλληλα εκπαιδευμένους καθηγητές αλλά και την οργάνωση που απαιτείται για να έχει αποτέλεσμα η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων, σας απευθύνουμε την εξής πρόταση:
Το σύνολο των αιτήσεων που θα συγκεντρώσετε, βασιζόμενοι προφανώς σε κάποια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια να το προωθήσετε στο σωματείο ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης του νομού Βοιωτίας ώστε κατόπιν 50 από αυτούς τους μαθητές ικανοποιώντας παράλληλα και το κριτήριο του βαθμού προαγωγής της προηγούμενης τάξης πάνω από 17, θα ενταχθούν σε τμήματα των φροντιστηρίων των μελών του σωματείου για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Έτσι να είστε σίγουροι ότι βοηθήσατε και σεις στο να εξασφαλίσουν κάποιοι μαθητές όχι απλά κάποια μαθήματα αλλά τα φροντιστηριακά μαθήματα που αν μπορούσαν οικονομικά θα επέλεγαν να παρακολουθήσουν.
Δια της παρούσης ζητάμε και από τους δήμους του νομού μας μέσω της υπηρεσίας πρόνοιας να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων μαθητών.
Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας επικοινωνώντας μαζί μας.

ο πρόεδρος ο γραμματέας
Σταύρος Λέτης Νίκος Καπελέρης