«Μάχη» με επίκεντρο τον αριθμό των δήμων που απέστειλαν στοιχεία σχετικά με τους υπό απόλυση - διαθεσιμότητα υπαλλήλους δίνουν υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΠΟΕ - ΟΤΑ. Στη «μάχη» μπήκαν από το πρωί οι συνδικαλιστές οι οποίοι υποστήριξαν ότι περίπου 20 δήμοι έστειλαν στοιχεία. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για τη δίκη των τριών, ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος υποστήριξε ότι «μόνο 20 από 325 δήμους έχουν αποστείλει στοιχεία και από αυτούς οι 15 δεν εμπίπτουν στη διάταξη». Λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Ομοσπονδίας στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας Γ. Τσούνηςμίλησε για 20 με 30 δήμους.
Υπουργείο: Έστειλαν περίπου οι μισοί δήμοι...
Το απόγευμα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπήκε κι αυτό στη «μάχη των αριθμών». Συνεργάτες του υπουργού Α. Μανιτάκη υποστήριζαν ότι απέστειλαν στοιχεία 150 από τους 325, 12 από τα 15 υπουργεία, 10 ανεξάρτητες αρχές και πολλά ΝΠΔΔ.
...αλλά δίνει σιωπηρή παράταση
Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και η πληροφορία που είχε δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr ότι υπάρχουν σκέψεις για παράταση της διαδικασίας. Μόνο που η παράταση δεν είναι επίσημη αλλά σιωπηρή.
Όπως λένε συνδικαλιστές στην aftodioikisi.gr «με τη σιωπηρή παράταση στην ουσία το υπουργείο παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πολλοί λίγοι τουλάχιστον ΟΤΑ, έστειλαν στοιχεία».Προσθέτουν δε ότι επιχειρείται να καμφθεί το ηθικό των εργαζομένων που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις μέσω της... κόπωσης.
Συνδικαλιστές: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Παράλληλα οι συνδικαλιστές παρά το γεγονός ότι τα έγγραφα που έχουν σταλεί από το υπουργείο ονομαστικά στους διευθυντές προσωπικού τους οποίους απειλεί με πειθαρχικές ευθύνες και πρόστιμα, διαβεβαιώνουν ότι «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».Στην ουσία οι συγκεκριμένοι προϊστάμενοι μπορούν να «καλυφθούν» πίσω από τις καταλήψεις δημαρχείων και «σφραγίσματος» γραφείων προσωπικού.