Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπής καλωδίων από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.


Εξιχνιάσθηκαν στις 22-11-2012 το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπής καλωδίων τηλεδιοίκησης – σήμανσης από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. στο Νομό Φθιώτιδας, τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Από τους αστυνομικούς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 53χρονου ημεδαπού και ενός ακόμη συνεργού του, με τις κατηγορίες της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Επιπλέον, ο 53χρονος κατηγορείται και για πλαστογραφία, καθώς στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, εγκατέλειψε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 21-11-2012, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας εντόπισαν περιφερειακά της πόλης της Λαμίας, τους δράστες να καίνε καλώδια που είχαν αφαιρέσει από τον Ο.Σ.Ε. αξίας περίπου τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, οι οποίοι όμως στην θέα των αστυνομικών κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής.

Στο σημείο οι δράστες εγκατέλειψαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ έφερε και μία οπίσθια πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας παρόλο που αυτό είχε ακινητοποιηθεί, με τις κρατικές του πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του να έχουν παραδοθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες από τις αρχές Αυγούστου 2012 έως σήμερα δραστηριοποιούνταν εξειδικευμένα, στην κλοπή χάλκινων καλωδίων τηλεδιοίκησης του Ο.Σ.Ε. στην περιοχή της Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα το ανωτέρω χρονικό διάστημα έλαβαν χώρα δεκατέσσερις (14) ανάλογες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς στα δίκτυα του Ο.Σ.Ε. η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ περίπου.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.