Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε εάν είστε υπερχρεωμένοι


Εάν παλεύετε με τα χρέη σας, το γεγονός ότι δεν είστε οι μόνοι ενδεχομένως να μην σας λέει τίποτα και δικαιολογημένα. Ωστόσο, έχει σημασία να γνωρίζετε σε ποιες κινήσεις δεν πρέπει να υποκύψετε, εάν θέλετε να τη «βγάλετε καθαρή».

Το πρώτο πράγμα που θα σας συμβουλεύσουν οι ειδικοί οικονομολόγοι στον τομέα της διαχείρισης χρεών είναι να βεβαιωθείτε πως δεν θα υποπέσετε σε κοινά σφάλματα που θα χειροτερεύσουν την κατάστασή σας. Συγκεκριμένα, οφείλετε να αποφύγετε:

-Να πληρώνετε μονάχα το μίνιμουμ της οφειλόμενης δόσης, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, την αύξηση του ποσού που χρωστάτε.

-Να βασίζεστε σε φίλους και οικογένεια, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας με τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή σας.

-Τους αδίστακτους συμβούλους που απαιτούν να τους προπληρώσετε ή σας χρεώνουν πολλά για τη βοήθεια που σας υπόσχονται, δίχως όμως να είναι αποτελεσματικοί.

-Να χρησιμοποιείτε νέα υψηλότοκα δάνεια για να ξεπληρώσετε παλαιά χαμηλότοκα δάνεια. Μπορεί μεν να είναι ευκολότερο να έχετε μία μονάχα πληρωμή, ωστόσο κάτι τέτοιο θα αυξήσει το ποσό που θα πρέπει να ξεπληρώσετε.

-Να δηλώσετε πτώχευση. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει μόνιμες και σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική σας κατάσταση μελλοντικά.