Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε πάλι εκλογές υπό το πρίσμα επιβολής νέων μέτρων


Δριμύα επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των συγκυβερνώντων κομμάτων εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του σε αντιφασιστική εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς. Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για ακροδεξιά πολιτική και για ντε φάκτο αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής και τόνισε την ανάγκη λαϊκής συμμετοχής στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας της χώρας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τις πολιτικές επιλογές του για την ιθαγένεια, την εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων, την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τους μετανάστες, εμφανίζει την Ελλάδα ως μια χώρα που δεν σέβεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς."Ο κ. Σαμαράς έχει πίσω του μια ακροδεξιά ομάδα και χτίζει ντε φάκτο ένα μέτωπο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας την δική της ατζέντα. Πίσω του ακολουθούν δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "διαπραγμάτευση- φάρσα" καθώς η κυβέρνηση τα έχει ήδη υπογράψει όλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι εφαρμόζεται ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας, το οποίο πρέπει να ματαιωθεί και για το λόγο αυτό ζήτησε εκλογές. Επίσης εμφανίστηκε αντίθετος με την πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού στην υφαλοκρηπίδα σε "ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο", λέγοντας ότι "οι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στους δανειστές, αλλά στον ελληνικό λαό".

Εκτιμώντας ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα που θα οδηγήσουν όλο και περισσότερο τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση με στόχο την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνηση της Αριστεράς, μια κυβέρνηση κοινωνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο Α.Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά: "ή θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο ή θα μας τελειώσει" και επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά των κατώτατων μισθών και συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα, καθώς- όπως τόνισε- τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επανεκκινηθεί η οικονομία της χώρας.

Πηγή:ΑΜΠΕ