Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


«ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Είσοδος :ΔΩΡΕΑΝ.
Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων σας προσκαλούν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ. Μπέλου 1) να παρακολουθήσετε τη Θεατρική Παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά.
Η παράσταση είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό, με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ.
Υπόθεση:
Ο Ιάσων προδίδοντας την γυναίκα του Μήδεια και τα παιδιά του λαμβάνει σε γάμο την Γλαύκη την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια προκειμένου να εκδικηθεί στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο την νύφη όσο και τον πεθερό, στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά και προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με την βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.
Ο ποιητής απεικονίζει άριστα σε τι βαθμό μανίας και αγριότητας μπορεί να φθάσει η απατημένη σύζυγος και σε πόση παραφροσύνη από τη συζυγική απάτη.
Συντελεστές:
Η μετάφραση είναι της Νίκης Τατάκη, η σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, η μουσική του Γιάννη Σφυρή, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Νίκης Τατάκη, η κίνηση χορού του Γιώργου Περπινιά και της Μαριάννας Πανταζή, οι κατασκευές της Στεφανίας Βάρδα.
Παίζουν:
Μαρίνα Μπακοπούλου, Αντώνης Περπινιάς, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Περπινιάς, Μάρθα Μανέτα, Κυριάκος Χατζημιχάλης,Φάνης Μαλάμος, Ανθή Κυπρίδου, Μαριάννα Πανταζή, Ρακέλ Σαλμόνα, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Στεφανία Βάρδα, Αγγελίνα Μπάση, Πηνελόπη Μπέτσιου και τα παιδιά Βαγγέλης Βασιλάκης, Έστερ Καραχάλιου.