Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η Παπαρήγα για τις φυλακισμένες γυναίκες




«Είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα του ΚΕΘΕΑ, να στηριχθούν και να διευρυνθούν τα προγράμματα απεξάρτησης και στεγνών προγραμμάτων σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας» δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την επίσκεψή της στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

«Το σημερινό πρόγραμμα που είδαμε ήταν εξαιρετικό σε ποιότητα, μιας και πρώτη φορά τουλάχιστον εγώ, βλέπω ένα τέτοιο πρόγραμμα φυλακής πέρα από τα άλλα που έχω δει. Είναι ένα πρόγραμμα εντελώς απαραίτητο και αναγκαίο και για τις γυναίκες και για τους άνδρες και επομένως αυτό χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται εγκαταστάσεις παντού, χρειάζεται χρήματα και εδώ δεν χωράει για εμάς ούτε μνημόνιο, ούτε δημοσιονομικά, ούτε οι γνωστές τσιγκουνιές» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το τι μήνυμα στέλνει στις φυλακισμένες γυναίκες αλλά και τις «φυλακισμένες» στη σημερινή ελληνική κοινωνία, η γ.γ. του ΚΚΕ, απάντησε:

«Οπωσδήποτε είναι χειρότερο να είσαι φυλακισμένη εξαιτίας της κοινωνίας μέσα σε μια φυλακή. Να μετατρέψουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους σε πείσμα ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα μέσω του αγώνα».