Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


        15-03-2013

Εκφράζω τη θλίψη μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 59χρονου εργαζόμενου στη ΧΑΛΚΡ Ανατόλι Μπρατσκίχ για τον άδικο χαμό του.
Βλέπουμε όλοι ακόμα ένα θύμα από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας σε μια μεγάλη βιομηχανία και αυτό διότι ως μόνο σκοπό έχει το κέρδος.
Βλέπουμε την έλλειψη ελέγχου από το κράτος εφόσον η Τεχνική Επιθεώρηση Βοιωτίας έχει μόνο δύο άτομα για την διενέργεια ελέγχων στην μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, στη ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι επίσης ότι η υπηρεσία τον τελευταίο χρόνο δεν διαθέτει ούτε αυτοκίνητο για την μετάβαση στα σημεία ελέγχου.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μνημονίων όπου η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι δευτερεύουσας σημασίας θέματα μπροστά στο κέρδος των εταιριών και των τραπεζών.          
                         
 ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ 
Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά για την ελλιπή στελέχωση του νοσοκομείου της Θήβας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λουκουρέντζος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι από τις 8 Μαρτίου έχει διακοπεί η απόσπαση του Διευθυντή ιατρού παθολόγου κ Παπαευσταθίου με απόφαση των δύο Διοικητών ΥΠΕ για την άμεση επιστροφή του στο νοσοκομείο της Θήβας.
Ενημέρωσε δε ότι έχουν εγκριθεί πιστώσεις για πρόσληψη τακτικού προσωπικού και όσοι γιατροί έχουν εδώ και μήνες επιλεγεί για να στελεχώσουν το νοσοκομείο θα προσληφθούν άμεσα.
Επίσης έκανε γνωστό ότι έχουν προκηρυχτεί θέσεις και το υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης προκήρυξης για επικουρικούς γιατρούς. Έτσι με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με τον κ. υπουργό θα καλυφτούν από 6 μήνες έως ένα χρόνο οι ελλείψεις στις διάφορες κλινικές του νοσοκομείου. 
Για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του νοσοκομείου της Θήβας ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε για συνεχή επαφή και συνεργασία ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.