Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Έργο ελπίδας και ανθρωπιάς στη Θήβα


Έκκληση και αγωνία από το τοπικό σωματείο «Άγ. Ανάργυροι» για τη συνέχιση και αποπεράτωση των εργασιών του κέντρου, ώστε τα παιδιά με αναπηρία της Θήβας να μην είναι τα παιδιά ενός … κατώτερου Θεού. Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής – με την άοκνη συμπαράσταση των Lions – του κέντρου υποδοχής και αποκατάστασης παιδιών ΑΜΕΑ στη Θήβα.


Ο Δήμος Θηβαίων, ο τοπικός Σύλλογος «Αγ. Ανάργυροι» Θήβας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και η ανθρωπιστική οργάνωση Lions ένωσαν τις δυνάμεις τους , ώστε το όνειρο περί κατασκευής κέντρου υποδοχής και αποκατάστασης παιδιών ΑμεΑ της περιοχής να πάψει να είναι… απατηλό .Έτσι ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πρώτης φάσης – μπήκαν τα θεμέλια- κατασκευής του κέντρου υποδοχής και αποκατάστασης παιδιών ΑμεΑ στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, κέντρο που η αποπεράτωση και η λειτουργία του, αποτελεί σκοπό και έργο ζωής για την συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα, ώστε τα παιδιά με ειδικές ικανότητες να μην είναι πλέον παιδιά ενός κατώτερου Θεού με μοναδική τους μοίρα τον …. ΚΑΙΑΔΑ. (και μάλιστα σε εποχές οικονομικής και δη αξιαακής κρίσης).

Από την πλευρά του ο τοπικός Σύλλογος «Αγ. Ανάργυροι» κάνει έκκληση με δραματικούς τόνους προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε το έργο να αποπερατωθεί και να μη μείνει μισό.… Ενώ ο Δήμος Θήβας κάνοντας εφαρμογή του νόμου περί ευπαθών κοινωνικών ομάδων παραχώρησε το οικόπεδο, όπου ξεκίνησε -και ελπίζεται - να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτηρίου φιλοξενίας ΑμεΑ «Αγ. Ανάργυροι» . Η συμπαράσταση των Lions Η όλη ενέργεια, υποστηρίζεται και με την ευγενική χορηγία της μεγαλύτερης στον κόσμο ανθρωπιστικής οργάνωσης των Lions.

Οι Λέσχες Lions, με τη σειρά τους, οργανώνουν συχνά εκδηλώσεις για να υπάρξει μεγαλύτερη εισροή χρημάτων και ενίσχυση των προσπαθειών τόσο του Δήμου Θήβας όσο και του εν λόγω Συλλόγου. Στο Κέντρο Διημέρευσης των ατόμων με αναπηρία, έχει αποπερατωθεί η α’ φάση (ολοκλήρωση μπετόν).

Το έργο θεμελιώθηκε στις 9/12/2012 από την Κυβερνήτη των Λεσχών Lions Θέματος 117Α Ν. Ελλάδας L. Πέννυ Εμμανουήλ. Στη φιλοσοφία των προγραμμάτων είναι οι εκπαιδευόμενοι να αναπτύξουν, να βελτιώσουν και να κατακτήσουν, καθημερινές δεξιότητες που τους επιτρέπουν την - όσο είναι εφικτό, περισσότερη αυτονόμηση και ανεξαρτητοποίησή τους στο παρόν και στο μέλλον. Οι Lions από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και στήριξαν την αγωνία και τον πόνο των παιδιών και των οικογενειών τους.

Μέσα από συντονισμένη προσπάθεια εύρεσης χρημάτων, προσέφεραν ένα mini bus για την μεταφορά των ατόμων στο ενοικιαζόμενο κέντρο απασχόλησης το οποίο και χρησιμοποιείται προς το προσωρινό κατάλυμα. Για την τοπική κοινωνία είναι έργο ζωής. Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, δικαιούνται μια καθημερινότητα απαλλαγμένη από πρακτικά προβλήματα. Τα παιδιά ΑμεΑ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Είναι πολίτες που μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία αν τους προσφέρουμε γνώση και δυνατότητα να αυτονομηθούν.

Στόχος των Lions καθώς και του Συλλόγου «Αγ. Ανάργυροι» είναι να ευαισθητοποιήσει τόσο τα Μέλη όσο και πιθανούς υποστηρικτές μέσα από εκδηλώσεις ώστε να μαζευτούν χρηματικοί πόροι.Μεριμνούμε για την προστασία και περίθαλψη εφ’ όρου ζωής ατόμων και παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας και θέσεως. Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κάνουμε εκδηλώσεις, και γνωστοποιούμε τη δράση μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Lions και στον καθένα ξεχωριστά για τους αγώνες που κάνουν για να είναι κοντά στον άνθρωπο και ειδικά στα παιδιά, που η βελτίωση ποιότητας της ζωή τους βελτιώνει το δίχως άλλο τις δικές μας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS
Π.Θ. 117 ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΜΑ 117 Α - Ν. ΕΛΛΑΔΟΣ & ΝΗΣΩΝ
Λαϊονική Στέγη: Ιπποκράτους 203 & Φαναριωτών, Αθήνα 11472
Τηλ. - Fax: 210 6427794
www.lionsclubs117.gr