Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τα προβλήματα των επαγγελματιών του Δηλεσίου επί τάπητος


Ο νεοσυσταθής σύλλογος εμπόρων, καταστηματαρχών και επαγγελματιών στο Δήλεσι, πραγματοποίησε την πρώτη του δραστηριότητα που ήταν πάρα πολύ χρήσιμη, όχι μόνον διότι έφερε σε επαφή τα μέλη του, προωθώντας έτσι στην ουσία και την αλληλεγγύη μεταξύ τους, αλλά και ενημέρωση σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους αυτοαπασχολούμενους, την “ραχοκοκαλιά της οικονομίας...” όπως λέγεται.

Στο πνεύμα της αλληλεγγύης και η ανακοίνωση του συλλόγου κάλεσε τα μέλη και μη, σε κεντρική καφετέρια του Δηλεσίου “...στο πνεύμα ότι δεν είσαι μόνος, ο σύλλογος οργανώνει την άμυνα μας στην απόγνωση και τα αδιέξοδα που μας έχουν δημιουργήσει οι εξοντωτικοί νόμοι, τα παράνομα χαράτσια, οι πλειστηριασμοί από τις τράπεζες και τους δημόσιους οργανισμούς” αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνίας Επαρχίας Θηβών και μέλος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Χρήστος Χαρατσής, στην ενημέρωσή του κάλεσε τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου να γίνουν το δέκατο μέλος της Ομοσπονδίας, ενημερώνοντας τους παράλληλα για το σεμινάριο 10 ωρών, που γίνεται σε επαγγελματίες της εστίασης και η απόκτηση της απαραίτητης πιστοποίησης που απαιτείται πλέον για τη λειτουργία του καταστήματος.
Σαν μεγαλύτερο πρόβλημα των επαγγελματιών είναι η ρευστότητα και τα χρέη που τους πνίγουν σε ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. “Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60% και γενικά η ανεργία στο Νομό Βοιωτίας στο 30%” σημείωσε, αναφερόμενος και στο πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων νέων οι οποίοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, “...από τις 20 αιτήσεις που δεχόμαστε οι 15 είναι νέοι πτυχιούχοι ΤΕΙ και ΑΕΙ” τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, αναφέρθηκε σε πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, που αφορά την επιδότηση από 40% έως 60% επιχειρηματικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού από 20.000€ έως 300.000€ ανάλογα με την περιοχή και τον τομέα δραστηριοποίησης της επιχείρησης, (αναλυτικά στη σελίδα 2).
Οι δικηγόροι κ.κ. Νικόλαος Πρασιανάκης και Βασίλειος Θωμάς, μας ενημέρωσαν για τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής δανείων προς τις τράπεζες, είτε είναι αυτά στεγαστικά, είτε επιχειρηματικά. Ρυθμίσεις, εφαρμογή νόμου Κατσέλη, αντιμετώπιση εισπρακτικών, χαράτσια και Τειρεσίας, τα βήματα άμυνας απέναντι στις ανάλγητες εισπρακτικές εταιρίες που αντιμετωπίζουν τους δοκιμαζόμενους πολίτες σαν σκουπίδι πολλές φορές.
Οι επαγγελματίες που δεν έχουν άλλη άμυνα απέναντι στην κρίση, αυτοί που βλέπουν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους να βουλιάζει στο βόρβορο της οικονομικής κρίσης, με τις τράπεζες να προσπαθούν να του πάρουν και το τελευταίο κεραμίδι πάνω από την οικογένεια του, υπάρχει πλέον άμυνα. Η οργάνωση και αλληλεγγύη μέσα από τα συλλογικά όργανα που είναι ο επαγγελματικός σύλλογος σαν πρωτοβάθμια και η Ομοσπονδία σαν δευτεροβάθμια οργάνωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
Οργανωθείτε!
Επισκεφτείτε - ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας στη διεύθυνση
http://www.oebethivas.blogspot.gr/