Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Έφευγε αλογίσιο κρέας από την Εύβοια και Βοιωτία για Ιταλία;



Υπό Εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι πολύ σοβαρές καταγγελίες για την δράση κυκλωμάτων που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε εγχώρια σφαγεία ώστε να προωθηθεί το κρέας τους στην αγορά σαν βοδινό ή αρνίσιο.


Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη για το διατροφικό σκάνδαλο με την χρήση αλογίσιου κρέατος η Εισαγγελία, σύμφωνα με το newsit.gr, προχωρά στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών που χαρακτηρίζουν την χώρα ως κέντρο εξαγωγής αλογίσιου κρέατος και όχι μόνο ως σταθμό εισαγωγής και διακίνησης τέτοιων προϊόντων θέμα που ήδη ελέγχεται.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθούν συγκεκριμένες καταγγελίες για παράνομα σφαγεία ιπποειδών που φέρονται να λειτουργούν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, ενώ τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι, εκτός από άλογα, στα παράνομα σφαγεία διοχετεύονται ακόμα και γαϊδουράκια. Αφορμή για την Εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News το οποίο αναφέρεται σε λαθρεμπόριο αλόγων με βασικό προορισμό την Ιταλία.

Καταγγέλλεται επίσης ότι απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής φέρονται να έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο παράνομων αγοραπωλησιών γερασμένων και κακοποιημένων αλόγων.

evianews