Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αθήνα..Μενού με 2,5 ευρώ για όλους !!!


Είναι γεγονός ότι η κρίση δεν κοιτά πορτοφόλια και έχει πλήξει όλες τις κοινωνικές ομάδες, με αποτέλεσμα να κάνουμε περικοπές παντού και να ψάχνουμε τρόπους να περιορίσουμε τα έξοδα μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συνθήκες της εποχής.

Και επειδή το φαγητό είναι πάγιο έξοδο και για την διασφάλιση του απαιτείται μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού, καλό είναι να γνωρίζετε που λειτουργούν τα 8 «στέκια» στην Αθήνα για να προμηθεύσετε το καθημερινό σας μενού με μόλις 2,5 ευρώ και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του. Από  Τρίτη 21 Μαΐου, ανοίγει άλλο ένα «στέκι» που θα προσφέρει φαγητό με 2,5 ευρώ για όλους και όχι μόνο για άνεργους, ηλικιωμένους ή άπορους.

Πρόκειται για την «Σπιτική Κουζίνα» του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της απέναντι από το Δημαρχείο στην οδό Βρυούλων και Π. Τσαλδάρη. Η Σπιτική Κουζίνα θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 12.00-16.00. Εκεί μπορεί κάποιος να γευτεί ένα από τα βασικά πιάτα του ημερήσιου μενού (τέσσερα έως οκτώ), από γιουβαρλάκια και παστίτσιο, μέχρι γιουβέτσι και μακαρόνια με κιμά. Φαγητά απλά, ποιοτικά και καθημερινά που θα έτρωγε κανείς και στο σπίτι του.

Όμως ο συγκεκριμένος Δήμος δεν είναι ο πρώτος αφού «σπιτική κουζίνα» λειτουργούν ήδη εφτά Δήμοι: Αμαρουσίου, Αλίμου, Ηρακλείου, Αχαρνών, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης και Δάφνης – Υμηττού, που ο κάθε δημότης και χωρίς προαπαιτούμενα ή δικαιολογητικά, μπορεί να επιλέξει μέσα από μια ποικιλία ζεστό, φρεσκομαγειρεμένο και πάνω απ' όλα πιστοποιημένο φαγητό στο συμβολικό αντίτιμο των 2,50 ευρώ ανά μερίδα.


Tο πρόγραμμα Σπιτική Κουζίνα διανύει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, εντάσσεται στο πλαίσιο κοινωνικής τους δράσης και έχει ήδη βρει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, καθώς δεν απευθύνεται μόνο σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να εξοικονομήσουν όχι μόνο χρήμα αλλά και χρόνο. Προμηθευτής του φαγητού είναι ο όμιλος Salas.

fpress.gr