Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ψάχνουν τον Αλβανό δραπέτη σε Θήβα-Ελευσίνα-Δερβενοχώρια και Στυλίδα


Από σπηλιά σε σπηλιά ψάχνουν τον επικίνδυνο δραπέτη Μάριαν Κόλα.

Ο Αλβανός κακοποιός είναι ένας εκ των δραστών της ένοπλης συμπλοκής στα Ίσθμια, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα η 25χρονη λογίστρια.
Όπως αναφέρει η Espresso, ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με βαρύ οπλισμό προσπαθούν να εντοπίσουν το δραπέτη των φυλακών Τρικάλων σε μία έκταση που αρχίζει από την Ελευσίνα και φτάνει μέχρι τα Δερβενοχώρια, τη Θήβα και τη Στυλίδα.....
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αστυνομικοί έχουν ήδη εντοπίσει ίχνη ανθρώπινης παρουσίας σε τουλάχιστον δύο περιοχές κοντά στα Δερβενοχώρια.
Οι αστυνομικοί έχουν συγκροτήσει ειδικές ομάδες περιπολιών και παρακολούθησης και όλοι τους είναι εξοπλισμένοι με αλεξίσφαιρα τελευταίας γενιάς, ενώ ο ατομικός τους οπλισμός, εκτός από το υπηρεσιακό πιστόλι, αποτελείται από πολεμικά τυφέκια G3A3 και υποπολυβόλα MP5.
Ποιος είναι ο Κόλα
Ο Αλβανός κακοποιός Μάριο Κόλα που απέδρασε τον περασμένο Μάρτιο από τις φυλακές Τρικάλων έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας και της φονικής καταδίωξης στα Ίσθμια.
Χαρακτηρίζεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σκληρός και αδίστακτος.
Ο Κόλα κρατείτο από το 2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές.
Το 1995 συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές.
Το 2007 συνελήφθη, εκ νέου, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη βία, αρπαγή κλπ.
Στις 23 Νοεμβρίου του 2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας από όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.eglimatikotita.gr
Το Φεβρουάριο του 2010, συνελήφθη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στο Βύρωνα με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.