Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κρητική βιολογική ασπιρίνη!



Παγκόσμια επαναστατική πατέντα με την υπογραφή των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης …

Βιολογική ασπιρίνη με την υπογραφή των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης βρίσκεται ήδη στα σκαριά και μάλιστα, προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα και τον πυρετό, ενώ έχει και αναλγητικές ιδιότητες.

Η νέα επαναστατική πατέντα, τα συστατικά της οποίας αποτελούνται κυρίως από εκχυλίσματα βοτάνων που υπάρχουν σε ορεινά σημεία της Κρήτης, φασκόμηλο, θυμάρι και δίκταμο, μαζί με ελαιόλαδο, έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση στον παγκόσμιο ιατρικό κόσμο και σε λίγους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες δοκιμές πάνω σε ανθρώπους που έχουν ήδη δηλώσει διαθέσιμοι να τους χορηγηθεί η θεραπευτική κάψουλα.

Τα θαυματουργά για τον οργανισμό βότανα εμπεριέχονται σε συγκεκριμένες αναλογίες σε κάψουλα με συνταγή που κρατείται από τους δημιουργούς εφτασφράγιστο μυστικό. Εμπνευστές του φαρμάκου είναι οι καθηγητές Ιατρικής Χρήστος Λιονής και Ηλίας Καστανάς, ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος, ενώ στο πλευρό τους για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Κατέγραψαν την γνώμη των συνανθρώπων τους, επισκέφθηκαν διάφορα χωριά και μίλησαν με άτομα που τους αποκάλυψαν μικρά μυστικά του παρελθόντος, που καταγεγραμμένα και διαπίστωσαν πως οι φαρμακευτικές ιδιότητες των συγκεκριμένων βοτάνων ήταν γνωστές από την αρχαιότητα!

Έτσι, δημιούργησαν ένα φυσικό προϊόν, με φτηνή δραστική ουσία που την δίνει η φύση και όχι κάποια χημική ένωση και αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν ακόμα και ως συμπλήρωμα στα φαρμακεία, δίνοντας σημαντικό κίνητρο και στην τοπική οικονομία, με παραγωγούς που θα καλλιεργούν τα αρωματικά αυτά βότανα κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες…

Η παγκόσμια πατέντα, η οποία διαθέτει και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των Κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη, το μόνο που μένει είναι οι κλινικές δοκιμές πάνω στους ανθρώπους και τα πρώτα αποτελέσματα θα βγουν το φθινόπωρο.