Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο Μακαριότατος θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη στις 23 Νοεμβρίου 2013 στη Θήβα


Το Σάββατο 23 του Νοέμβρη και ώρα 7 μ.μ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για το βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη ¨ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΟΚΤΩ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ¨. Θα το παρουσιάσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι και άλλες προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής και των μαζικών κινημάτων από την Αθήνα και τη Στερεά Ελλάδα.

Ο καθηγητής τηςΝομικής Σχολής τουΠανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κασιμάτης – ο οποίος είναιμεταξύ εκείνων που θα παρουσιάσουν το πολύ ενδιαφέρονβιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη – έκανε το παρακάτω σχόλιο γιατα Μ.Μ.Ε: «Δύο από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες τηςΒοιωτίας των τελευταίων χρόνων, ¨συναντώνται¨ δημιουργικά στοβιβλίο ¨ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΟΚΤΩ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ¨: Ο έναςείναι ο μακαριότατος κ. Ιερώνυμος, Μητροπολίτης Θηβών καιΛεβαδείας για τρεις δεκαετίες, με πολύ πλούσιο κοινωνικό έργο,τώρα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, πουπρολογίζει το βιβλίο. Ο άλλος είναι ο Γιώργος Κατσιμπάρδης,οκτώ συνεχείς φορές βουλευτής Βοιωτίας, υφυπουργός καιπρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, που τώρα ασχολείται με συγγραφικόέργο, παράλληλα, δε, ηγείται μη κερδοσκοπικής εταιρείας η οποίααγωνίζεται για την αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και τηνπάταξη της μάστιγας των αναβολικών».
«Η ανάδειξη του τεράστιας σημασίας του ελληνικού πολιτισμού, που περνά πολύ μακρύτερα πίσω από τις απαρχές της ιστορίας», συνεχίζει ο κύριος Κασιμάτης, «αποτελεί πραγματικό έργο ζωής του Γιώργου Κατσιμπάρδη, η δε ιστορία της - και η ιστορία της Βοιωτίας ειδικότερα - του οφείλει πολλά. Αλλά η αρχαιολογική σκαπάνη, η οποία ακούραστη δε σταματά να αποκαλύπτει το πανανθρώπινο θαύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, οφείλει επίσης πολλά τόσο στον Αρχιεπίσκοπο, με τον πλούτο αρχαιολογικής γνώσης που διαθέτει, όσο και στη διακεκριμένη αρχαιολόγο κυρία Μενδώνη, η οποία προλογίζει μαζί με το μακαριότατο το σπουδαίο τούτο έργο».