Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η επιμήκυνση της κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος προκαλεί κίνδυνο στην υγεία των καταναλωτών και κατάρρευση στο κλάδο της αγελαδοτροφίας.


Ο Βαγγέλης Αποστόλου Βουλευτής Εύβοιας και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη πρόθεση της Κυβέρνησης να επιμηκύνει το χρόνο κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς που υιοθετεί η Κυβέρνηση έφτασε μέχρι του σημείου της επιμήκυνσης της κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος. Μάλιστα δε χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η επέκταση αυτή θα επιφέρει μείωση της τιμής κατά 0,10 ευρώ το λίτρο, που ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα .

Πρόκειται για απελευθέρωση που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις :
Στην υγεία των καταναλωτών. Είναι χαρακτηριστική η άποψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «μπορεί να έχουμε περισσότερα ζητήματα διασφάλισης της υγείας του καταναλωτή και να προκληθούν προβλήματα» και
Στον αγροτικό χώρο. Θα οδηγηθεί σε διάλυση ο κλάδος της αγελαδοτροφίας , που σήμερα καλύπτει τους 630.000 τόνους από τους 1.350.000 τόνους που έχει ανάγκη η κατανάλωση, με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού για εισαγωγές κατά περίπου 1 δις ευρώ αλλά και την απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας (κτηνίατροι, φαρμακέμποροι, εργάτες, ζωοτέχνες κ.λ.π.).

Αλήθεια πως εξηγεί το Υπουργείο Ανάπτυξης το γεγονός ότι το μακράς διάρκειας ζωής γάλα στη χώρα μας είναι ακριβότερο από το φρέσκο;
Είναι σίγουρος ο κ. Υπουργός ότι το γάλα μόλις σβήσει η Ελληνική αγελαδοτροφία δεν θα ακριβύνει κατά πολύ για τον μέσο Έλληνα καταναλωτή;    
http://vagapostolou.blogspot.gr/2013/11/blog-post_29.html