Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ιστορία του έκανε τον Γιώργο Καρατζαφέρη να δακρύσει



Μία ιστορία που θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από τα «μελό» του παλιού κινηματογράφου. Δυστυχώς όμως, όπως σας έλεγα και χθες η ιστορία είναι αληθινοί και οι πρωταγωνιστές της δεν είναι «φανταστικοί ήρωες», αλλά απλοί άνθρωποι που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους.

Η ιστορία άγγιξε όλους όσοι την παρακολούθησαν. Κι όπως αποδεικνύεται από τις τηλεθεάσεις της Nielsen την παρακολούθησαν πάρα πολλοί, αφού το «Πάμε πακέτο» της Βίκυς Χατζηβασιλείου και χθες σημείωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, κάνοντας 31,1 μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 23,8 στο δυναμικό κοινό, ενώ μάλιστα έφτασε έως και 41΅% στο γενικό σύνολο. Η ιστορία του 25χρονου Άλκη που αναζητούσε τους βιολογικούς του γονείς δεν έκανε όμως, μόνο τα μηχανάκια τηλεθέασης να κοκκινίσουν, αλλά και τα τηλέφωνα της εκπομπής «Πάμε πακέτο». Από χθες το βράδυ, μόλις προβλήθηκε η εκπομπή τα τηλέφωνα της εκπομπής πήραν φωτιά! Η ιστορία του Άλκη Σταμπουλίδη, του υιοθετημένου αγοριού που αναζητούσε τη βιολογική του οικογένεια, άγγιξε τόσο πολύ τον κόσμο, που οι προσφορές για βοήθεια άφησαν πραγματικά άφωνους τους συντελεστές της εκπομπής!


Σε επικοινωνία που είχα με την αρχισυντάκτρια της εκπομπής Άννα Ορφανουδάκη, μου είπε πως «Πέρα από τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, αξίζει να τονίσουμε ότι υπήρξαν αρκετοί που μπορεί κι οι ίδιοι να βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά τηλεφώνησαν και προσέφεραν ακόμα και 5 ευρώ από το υστέρημά τους. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα μια ηλικιωμένη κυρία με παρόμοια ιστορία ζωής με αυτή του Άλκη, η οποία θέλει να του δώσει 100 ευρώ από την πενιχρή σύνταξη των 300 ευρώ που παίρνει. Φυσικά, βρέθηκαν και νονοί για το 18μηνο αβάπτιστο κοριτσάκι του Άλκη, αλλά και άνθρωποι που θέλουν να αναλάβουν τα έξοδα τόσο για τη βάφτιση όσο και για το γάμο του ζευγαριού».
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι απλοί πολίτες βάζουν το χέρι στην τσέπη και δίνουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπό τους που έχει περισσότερη ανάγκη. Σε αυτή την περίπτωση όμως, υπήρξε και… πολιτική παρέμβαση, ή μάλλον, για να το θέσω πιο σωστά «πολιτική προσφορά», αφού όπως μας λέει η Άννα Ορφανουδάκη

 «Η προβολή της ιστορίας αυτής μας επέτρεψε να δούμε και την ευαίσθητη, ίσως άγνωστη στους πολλούς, πλευρά δύο ανθρώπων από τον πολιτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Χωρίς κανένα ενδοιασμό, τηλεφώνησε στο γραφείο της εκπομπής ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, και ζήτησε να συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Άλκη και να τον βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί, τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένειά του. Δεν δίστασε μάλιστα να μου πει ότι δάκρυσε χθες παρακολουθώντας την εκπομπή συγκινημένος από την ιστορία του Άλκη και της οικογένειάς του. Όπως πληροφορήθηκα λοιπόν θα συναντηθούν την Κυριακή. Επίσης, ο λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Χολίδης επικοινώνησε με την παρουσιάστρια της εκπομπής κατασυγκινημένος και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Άλκη να βρει δουλειά».

Ακόμα και την ώρα που μιλούσα με την αρχισυντάκτρια το τηλέφωνο της εκπομπής χτυπούσε και πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να βοηθήσουν. Για το λόγο αυτό άλλωστε η Άννα Ορφανουδάκη μου τόνισε πως «Εμείς οι συνεργάτες της εκπομπής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στον Άλκη και την οικογένεια του. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο».
Σε αυτή την ιστορία λοιπόν, μέσα από την προβολή της στο «Πάμε πακέτο» ίσως η εξέλιξή της είναι πιο ευχάριστη για τους πρωταγωνιστές της…!

Γρηγόρης Μελάς