Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Διακόπτονται συμβάσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ


EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Νέο «μέτωπο» άνοιξε από χθες στον χώρο της Υγείας, αυτή τη φορά μεταξύ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, προχωρά από σήμερα σε διακοπή των συμβάσεων των γιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που απεργούν και παράλληλα δέχονται, σύμφωνα με το υπουργείο, ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Πρόκειται για περίπου 1.000 γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

«Αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον οργανισμό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο κ. Μπέζας.

Ο υφυπουργός Υγείας διεμήνυσε ότι «η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα προχωρήσει».

Η ανακοίνωση του κ. Μπέζα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, που έκανε λόγο για εκβιαστικό δίλημμα προς όσους γιατρούς συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Νωρίτερα χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε προειδοποιήσει τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι αν συνεχίσουν την απεργία, το υπουργείο διαθέτει «plan B» που «δεν θα τους αρέσει», με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) να απαντά με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και τις 9 Δεκεμβρίου.