Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών κατά της μεταρρύθμισης

Μετά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για την «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες , τους ασφαλισμένους και το υγειονομικό προσωπικό ότι κατέστη πλέον απροκάληπτα φανερό πως η λέξη «μεταρρύθμιση» άλλαξε νόημα και περιεχόμενο και συνδέεται πλέον με το νόημα της απόλυσης, της ανεργίας, της διάλυσης και της μαζικής εξόντωσης ασθενών και υγειών πολιτών.

Το καινούργιο νομοσχέδιο δεν προσεγγίζει ούτε στο ελάχιστο το γενικό σκοπό και τους
ειδικότερους στόχους της μεταρυθμιστικής παρέμβασης που υπόσχεται.
Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές προς τους πολίτες, οι οποίοι υπερφορολογούνται και «χαρατσώνονται» βάρβαρα για να χρηματοδοτηθούν αυτού του είδους οι «μεταρρυθμίσεις» και τα «οράματα» των «εμπνευσμένων» Υπουργών, ότι:
- Καμία «μεταρρύθμιση» δεν προήλθε από συγκεκριμένη μελέτη αλλά υπαγορεύθηκε «εις άπταιστον αγγλικήν» από τους εξολοθρευτές επικυρίαρχους προς τους ντόπιους υποτακτικούς τους.Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Υγείας στις 16/1/2014 βρήκε έτοιμο το Νομοσχέδιο από τοTask Force Greece και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)...
- Η τυφλή συγχώνευση και διακοπή λειτουργίας Νοσοκομείων σε καμία περίπτωση δε μπορεί να οδηγήσει σε θετική εξέλιξη στον κλάδο της υγείας.
- Η μαζική εξόντωση – απόλυση εργαζομένων σε καμία περίπτωση δε μπορεί να οδηγήσει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας αλλά αντίθετα μαθηματικά οδηγεί στην πλήρη αδυναμία παροχής δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και φυσικά τη μετατροπή πλέον του δημοσίου αγαθού της υγείας σε εμπορεύσιμο προϊόν το οποίο θα αναλάβουν οι καιροφυλακτούντες «επενδυτές»
- Ο πολλά υποσχόμενός θεσμός που εισήγαγαν οι προηγούμενες φωτισμένες κυβερνήσεις και οι τότε εμπνευσμένοι Υπουργοί, ο γνωστός ΕΟΠΥΥ,καταργείται και δημιουργείται το ΠΕΔΥ για να λειτουργήσει σαν ανεξάρτητο κρατίδιο, μακρυά από τους Ελληνικούς νόμους και το Σύνταγμα, και πλέον θα εξαγοράζει υπηρεσίες υγείας αντί να τις παρέχει, με τη χρηματοδότηση ασφαλώς όλων ημών των ασφαλισμένων.
- Δίνεται με το νομοσχέδιο η ευκαιρία σε κλινικές που απώλεσαν τις άδειες λειτουργίας για προφανείς λόγους, να ανασυσταθούν, ξεπλένοντας έτσι το αμαρτωλό παρελθόν τους.
Οι πρώτες σοβαρές παρενέργειες είναι το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή(!) και η πρωτοφανής απόφαση για καθιέρωση πλαφόν στη συνταγογράφηση στο 80% της περυσινής φαρμακευτικής δαπάνης (2013)ανά γιατρό ενώ διπλασιάστηκαν ο επισκέψεις.
Το νομοσχέδιο αυτό δίκαια έχει χαρακτηρισθεί ως ταφόπλακα του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Εμείς αντί άλλου χαρακτηρισμού θέλουμε να καλέσουμε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει επιτέλους την Υγεία ως υπέρτατο αγαθό και όχι ως μίασμα και να ζητήσουμε επιτέλους από τον Υπουργό Υγείας να τείνει «ευήκοον ουν» προς τους εργαζομένους στον κλάδο της Υγείας και όχι προς τους εργαζομένους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Τέλος θα θέλαμε να προτείνουμε στον κ. Υπουργό κινησιοθεραπεία και αλαλία καθώς το ένα θα συνδράμει στην απαλλαγή από τις αγκυλώσεις και το δεύτερο στην αποφυγή της συνεχούς έκθεσης στην τηλεοπτική ακτινοβολία.