Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΩΝ ΓΙΑΤΙ;;;;;;



Οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στην αναπλήρωση


Πολλά ειπώθηκαν και πολλά ακούστηκαν μέσα στις γιορτές του Πάσχα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των καταλήψεων. Ο υφυπουργός Παιδείας στα κανάλια υποκριτικά έχυσε δάκρυα για τους μη προνομιούχους μαθητές, υπερασπίστηκε τη δημόσια παιδεία και βέβαια βρήκε για άλλη μια φορά την ευκαιρία  μαζί με τους πάντα πρόθυμους δημοσιογράφους και τους διαφόρους “ειδικούς” να επιτεθούν στους  “αδιάφορους καθηγητές” που δεν συμμερίζονται την αγωνία των μαθητών τους  και στην “ανεύθυνη” συνδικαλιστική ηγεσία τους που διαφώνησε με την αναπλήρωση των χαμένων ωρών μέσα στις γιορτές του Πάσχα.
Τώρα που αναπλήρωση έγινε ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια.
Ποιος ευθύνεται για την απώλεια των διδακτικών ωρών; Οι καταλήψεις ή το υπουργείο;
Φέτος χάθηκαν χιλιάδες ώρες επειδή το υπουργείο έβγαλε στη διαθεσιμότητα 2000   καθηγητές, έκλεισε 102 ΕΠΑΣ, κατήργησε  50 ειδικότητες στην τεχνική εκπαίδευση. Μόλις το Γενάρη τοποθέτησε ωρομίσθιους ανασφάλιστους εκπαιδευτικούς στις κατηργημένες ειδικότητες και 20000 μαθητές μένουν εκτός ειδικοτήτων . Μέχρι σήμερα δε διδάσκονται όλα τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία.
Αυτές τις ώρες κύριε υφυπουργέ πότε θα τις αναπληρώσετε; Πότε θα αναλάβατε την ευθύνη και πότε επιτέλους θα μιλήσετε  ειλικρινά την αλήθεια; αυτές οι ώρες δεν πλήττουν το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου; Δε στέλνουν τα παιδιά στα ιδιωτικά , δεν ενισχύουν την παραπαιδεία;
Και επιπλέον πόσο καλά είχε οργανωθεί και προγραμματιστεί η συγκεκριμένη αναπλήρωση;
Οι μέρες που λειτούργησαν τα σχολεία δεν ήταν υποχρεωτικά και οι μέρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις. Κι έτσι ενώ άλλα μαθήματα είχαν χαθεί άλλα αναπληρώθηκαν. Και το πιο φοβερό από όλα, Τα σχολεία άνοιξαν, οι καθηγητές ήταν κύριε υπουργέ στη θέση τους, αλλά οι μαθητές απουσίαζαν, αφού ελάχιστοι μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα της αναπλήρωσης. Και απουσίαζαν γιατί δεν πείσατε ούτε για τις προθέσεις σας ούτε για την ορθότητα της απόφασης σας. Δεν είναι λοιπόν οι καθηγητές που γύρισαν την πλάτη τους στην συνδικαλιστική τους ηγεσία όπως είπατε κ. Υφυπουργέ είναι οι μαθητές και οι γονείς τους που σας γύρισαν τις πλάτες και αρνήθηκαν να συμμετέχουν. Γιατί το μέτρο της συγκεκριμένης αναπλήρωσης είναι απλά τιμωρητικό και εκφοβιστικό και δεν έπεισε.
Οι γονείς , οι καθηγητές, οι μαθητές ζητάμε από τον Ιούνιο να είναι καλυμμένες και γνωστές όλες οι θέσεις των εκπαιδευτικών, ώστε από το Σεπτέμβρη να αρχίζουν απρόσκοπτα τα μαθήματα χωρίς ελλείψεις και κενά, πράγμα που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει.
Επίσης ζητάμε να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι συνάδελφοι μας και να ξαναλειτουργήσουν οι κατηργημένοι τομείς της τεχνικής εκπαίδευσης.
 Κι αυτή είναι δική σας υποχρέωση, κ. Υφυπουργέ, και δεν αναπληρώνεται.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     ΤΟ Δ.Σ.                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ                                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ