Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ευχές στον Σεβασμιώτατο στην πόλη των Θηβών


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της πόλεως των Θηβών, το απόγευμα της εορτής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός με την παρουσία του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μετέβη στην πόλη των Θηβών για να ευχηθεί στον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο. Στον εσπερινό συμμετείχαν πλήθος ιερέων, Μοναχών, Μοναζουσών, οι άρχοντες του τόπου και πλήθος πιστών. Τους ύμνους, όπως τείνει να γίνει έθος τα τελευταία χρόνια, απέδωσαν μουσικότατα μοναχές από μοναστήρια της επαρχίας Θηβών.
Κατόπιν όλοι κλήρος και λαός μετέβησαν στο πνευματικό κέντρο του Ναού, όπου ευχήθηκαν στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ονομαστική του εορτή.

Το μεσημέρι της εορτής του Αγίου Γεωργίου στη Λιβαδειά και στην αίθουσα τελετών της Μητροπόλεως μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την εορτή του.

Περισσότερα...