Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 σε όλο τον Δήμο Θηβαίων τα Άγια Θεοφάνεια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Θηβαίων


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 σε όλο τον Δήμο Θηβαίων τα Άγια Θεοφάνεια.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε φέτος στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία του Αγίου Βασιλείου της Δ.Ε. Πλαταιών, μαζί με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Πλαταιών κ. Γιώργο Μητσάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Κουτσοδήμο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καπαρελλίου κ. Παναγιώτη Ζερικιώτη και τους Τοπικούς Συμβούλους κ.κ. Κώστα Κυβέρη και Θωμά Φλώρο.
Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τον αέρα, τρεις τολμηροί νέοι, που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Κορινθιακού, όπως προστάζει το έθιμο, για να πιάσουν το σταυρό και λάβουν την ευλογία Του. Τον σταυρό έπιασε για τρίτη συνεχή χρονιά ο 13χρονος Γιώργος Νόκας.
Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι  εκπροσώπησαν τον Δήμο σε όλες τις παραλίες των Δημοτικών Ενοτήτων, που πραγματοποίησαν την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού αλλά  και στις ενορίες της πόλης των Θηβών και των Τοπικών Κοινοτήτων και στο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στο Μουρίκι.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων ευχήθηκε σε όλους τους δημότες: “ Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες χαρές και το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει  τις καρδιές όλων, να μας γεμίζει με υπομονή και σύνεση προκειμένου να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να μας δείχνει το δρόμο προς την ευημερία και την ανάπτυξη”.