Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΚ Θήβας: Απλήρωτες οι καθαρίστριες από ολιγωρία του Δήμου Θήβας


Στις 16/12/14 ζητήθηκε να σταλούν οι συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων, με την υπογραφή των προέδρων των σχολικών επιτροπών.

Μέχρι χθες, 30/12 , δεν είχαν ακόμη αποσταλεί οι σχετικές συμβάσεις όπως το έχουν κάνει όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας αν και έχουν διατεθεί τα χρήματα από τις 22/12 όπως αναφέρουν τα δύο έγγραφα (Αρ. Πρωτ. 606/1074/85105/16-12-2014, και έγγραφο ενημέρωσης από 24/12/2014) του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Διάφοροι Δήμοι ήδη πλήρωσαν από τα αποθεματικά των σχολικών Επιτροπών χωρίς να αναμείνουν την επιχορήγηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (πρώην ΕΙΝ). Ενδεικτικά αναφέρουμε Τρίκαλα, Ναύπλιο, Φάρσαλα, Λευκάδα και θα τα παρακρατήσουν από την επιχορήγηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Είναι σαφές ότι υπήρξε χρονοτριβή στην αποστολή των συμβάσεων από το δήμο και γι’ αυτό δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι καθαρίστριες στη Θήβα, ενώ αλλού πήραν τα χρήματα.
Είναι, επίσης, καθαρό ότι μπορούν να αποφασίζουν οι σχολικές επιτροπές να πληρώνουν τις καθαρίστριες από τα αποθεματικά τους και να τα παρακρατούν όταν εκταμιεύονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Δυστυχώς, λόγω της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής Θήβας, οι καθαρίστριες των σχολείων της Θήβας παρέμειναν απλήρωτες χρονιάρες μέρες.
Ευελπιστούμε και καλούμε να πληρωθούν άμεσα, αφού υπάρχει η δυνατότητα.

Θήβα 31-12-2014

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ