Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Συγγενής αγνοούμενου: Το ελληνικό προξενείο μας ρώτησε γιατί ήρθαμε στην Ιταλία



«Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Γιατί σας έστειλαν;», κατήγγειλε συγγενής αγνοούμενου της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic
Τη στιγμή που το θρίλερ με τους αγνοούμενους και τους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας συνεχίζεται, από το Μπάρι της Ιταλίας με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η συγγενής αγνοούμενου του Norman Atlantic, Ελένη Θεοδωρίδου, προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία κατά του ελληνικού προξενείου στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, ο εκπρόσωπος του ελληνικού προξενείου υποδέχθηκε τους περίπου 20 Έλληνες που με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να μεταβούν στην Ιταλία για να αναζητήσουν τους αγαπημένους τους, λέγοντας: «Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;».
Μάλιστα, συμπλήρωσε πως ο εκπρόσωπος τους τόνισε: «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Γιατί σας έστειλαν;».

Αγανακτισμένη και ταλαιπωρημένη, η νεαρή γυναίκα δήλωσε πως η ίδια και οι υπόλοιπες οικογένειες αγνοουμένων δεν εμπιστεύονται πια κανέναν, καθώς «κάθε ημέρα τα πράγματα λέγονται διαφορετικά. Σήμερα θα γυρίσουμε τα νοσοκομεία της Ιταλίας ένα-ένα και οι διοικητές θα μας δίνουν εγγράφως ότι δεν υπάρχει κάποιος τραυματίας από το Norman Atlantic».

Η κυρία Θεοδωρίδου απελπισμένη συμπλήρωσε: «Οι σωματικές αντοχές μας εγκαταλείπουν σιγά-σιγά και η φωνή που είχα να φωνάζω για βοήθεια εξαντλείται. Δεν κοιμόμαστε».
Την ίδια ώρα, εξήγησε πως όταν οι συγγενείς καλούσαν στα τηλέφωνα των αγαπημένων τους ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα αυτά ήταν απενεργοποιημένα. Από τη στιγμή, όμως, που έφτασαν στην Ιταλία, τα τηλέφωνά τους λειτουργούσαν και έπειτα από λίγο έμπαινε σε λειτουργία ο τηλεφωνητής.

«Τα κινητά χτυπούσαν δύο φορές και μετά έβγαινε ο τηλεφωνητής. Όταν το ανακαλύψαμε δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε εδώ. Πάει να πει ότι ο άνθρωπος δεν κάηκε μαζί με το κινητό, δεν κάηκε μέσα στο φορτηγό του. Σημαίνει ότι δεν είναι στη θάλασσα αν το κινητό χτυπάει», τόνισε και κάλεσε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τις αστυνομικές αρχές να τους εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Την ίδια στιγμή, η κυρία Θεοδωρίδου αποκάλυψε πως σε επικοινωνία που είχε η ίδια με το ελληνικό προξενείο στην ιταλική πρωτεύουσα, ρωτώντας αν εκπρόσωπος επισκέφθηκε νοσοκομεία της χώρας αναζητώντας για τυχόν τραυματίες της απάντησαν: «Δεν είναι δική μας δουλειά».

Φανερά οργισμένη και με όση δύναμη της απέμεινε τόνισε: «Δε θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τους ανθρώπους μας νεκρούς ή ζωντανούς. Από εδώ δε θα φύγουμε».

PROTOTHEMA