Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Nα στηρίξουν το ΚΚΕ για να βγάλει βουλευτή στο νομό κάλεσε τους ψηφοφόρους της Θήβας και όλης της Βοιωτίας ο κ. Δ. Κουτσούμπας

Με την συμμετοχή εκατοντάδων φίλων και μελών του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/1 στις 8.οο μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Θήβας, η προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος. Παρούσες όλες οι ηλικιακές ομάδες, με πιο δυναμική αυτή των νέων, που με συνθήματα για την αγωνιστική εκατοντάχρονη πορεία του κόμματος και την σταθερή και αποφασιστική διάθεση για νέους αγώνες, έδειξαν πως οι νέοι, όχι μόνο δεν απόθεσαν τις ελπίδες τους για καλύτερο μέλλον στα χέρια επίδοξων «σωτήρων» που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια με σκοπό να κλέψουν την ανοχή τους, αλλά αντιστέκονται στην καπιταλιστική λαίλαπα και βροντοφωνάζουν «ο κόσμος μας δεν είναι ο καπιταλισμός. Είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός».

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτησαν οι Θηβαίοι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βοιωτία,
Καβάλος Γιώργος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας και πρόεδρος του Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας και ο
Τουλουμάκος Αντώνης, δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που αναφέρθηκε στο δικομματικό παιχνίδι που ξαναζωντάνεψαν οι πρωταγωνιστές των Ευρωενωσιακών σχεδιασμών εναντίων των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων σε όλες τις χώρες που αποτελούν την ΕΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ταξίματα και των δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για παροχές και ελαφρύνσεις ψίχουλα, κρύβοντας πίσω από τον θόρυβο που προκαλεί ο καυγάς τους για το ποιος λέει πιο πολλά ψέμματα , το γεγονός ότι κανένας τους δεν έχει σκοπό να επαναφέρει, κάποια έστω, απ” αυτά που αφαίρεσαν στα πέντε χρόνια της σκληρής λιτότητας για την υποτιθέμενη «διάσωση της χώρας».

Ο ένας λέει «συνεχίστε τις θυσίες για να μην πάνε χαμένες όσες κάνατε μέχρι τώρα» και ο άλλος «ό,τι έγινε, έγινε. Βάλτε τώρα πλάτη να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρήσεων και μετά βλέπουμε».







Γι” αυτό, τόνισε, χρειάζεται μια δυνατή αντιπολίτευση, σε όποιον απ” τους δυο σχηματίσει κυβέρνηση, για να μάχεται κατά των αντιλαϊκών μέτρων που θα προσπαθεί να ψηφίσει. Και τέτοια αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει κανένας άλλος εκτός από το ΚΚΕ, που με την συνεχή στήριξη και παρουσία του στους αγώνες των εργαζόμενων, έχει αποδείξει ότι είναι το μοναδικό κόμμα που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων υποστηρικτών της υπέρ, της λεγόμενης, «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου.
Κάλεσε τους ψηφοφόρους της Θήβας και όλης της Βοιωτίας να στηρίξουν το ΚΚΕ στην προσπάθειά του να βγάλει βουλευτή στο νομό τώρα που, λόγω του συστήματος κατανομής των κοινοβουλευτικών εδρών, το κόμμα που θα αναδειχθεί τρίτο σε ψήφους και σε ποσοστό, θα κερδίσει την τρίτη έδρα στον νομό.

Τόνισε ότι ο τρίτος βουλευτής πρέπει να είναι κομμουνιστής και όχι από κάποιο άλλο κόμμα που, αργά ή γρήγορα, θα προσφέρει την υποστήριξή του στο πρώτο κόμμα έναντι κάποιας «καρέκλας» ή, ακόμα χειρότερα, να βγει βουλευτής κάποιος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Πηγή http://livadeia.gr/?p=2134