Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η Δήμαρχος Λεβαδεών τιμήθηκε - μεταξύ άλλων - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Με μια συμβολική, λιτή αλλά ζεστή εκδήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τίμησε σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γυναίκες αιρετές με μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πατούλης καλωσόρισε και παρουσίασε τις αιρετές γυναίκες με πολυετή και σημαντική διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κατερίνα Δασκαλάκη, πρόεδρο του Πανελληνίου Δικτύου Αιρετών Γυναικών «ΑΘΗΝΑ», Δήμητρα Τσανάκα, δήμαρχο Καβάλας, Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Αλίκη Σωτηριάδου, δήμαρχο Παρανεστίου, Ιωάννα Κριεκούκη, δήμαρχο Μάνδρας- Ειδυλλίας, Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, δήμαρχο Τήλου, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, δήμαρχο Ερέτριας, Ινές – Δήμητρα Αγγελή –Λυκούδη, σύμβουλο της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας και Σταυρούλα Μπότση – Μπραΐμη, δήμαρχο Σουλίου, υπογραμμίζοντας ότι με τη σημερινή συμβολική εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, η ΚΕΔΕ τιμά στο πρόσωπό τους την προσφορά όλων των γυναικών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αν και όπως είπε, «δεν είστε πολλές, ωστόσο, η διάθεσή μας είναι όλες σας να έχετε σημαντικό ρόλο, αρκεί να έχετε τη διάθεση».
Επίσης σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ θεωρεί πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός αλλά και ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε επίσης τα εξής: Τη σύσταση και λειτουργία Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην ΚΕΔΕ, ενώ στο πλαίσιο του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική θα γίνει ανοικτή συζήτηση για την προώθηση και ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου στις τοπικές πολιτικές. Επίσης θα γίνει περαιτέρω αξιοποίηση του Γραφείου Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Ι.Φ. και με στόχο τη λειτουργία Γραφείων Ισότητας σε κάθε δήμο της χώρας.
Τέλος ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών στης Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

ORCHOMENOS PRESS