Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Θήβα

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θήβας, πραγματοποιήθηκε  17 Μαρτίου 2015 στις 11.οο πμ, σύσκεψη όλων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων των εργαζομένων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα καθώς και των ελευρεροεπαγγελματιών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΔΣ των σωματείων και εκπρόσωποι του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των συνταξιούχων, της ΣΕΑ (Αυντονιστική Επιτροπή Αγώνα).

Από τις εισηγήσεις των διοργανωτών αλλά και τις ομιλίες των συμμετεχόντων, αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις των μέτρων αποδιάρθρωσης του ασφαλιστικού και του υγειονομικού κλάδου, στους ίδιους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αλλά και στις οικογένειές τους.

Τονίστηκαν επίσης και οι κίνδυνοι για την υγεία και την ζωή των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των συνταξιούχων, που εγκυμονούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομειακών μονάδων, οι τεράστιες ελλείψεις γιατρών και υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού και οι μειώσεις στις χρηματοδοτήσεις των νοσοκομείων που οδηγούν σε ελλείψεις ακόμα και στοιχειωδών υλικών περίθαλψης. Χαρακτηριστικά, ειπώθηκε ότι η κατάσταση στην υγεία γενικά, αλλά και ειδικά στην περιοχή όπου τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας κινδυνεύουν με κλείσιμο λόγω έλλειψης ειδικοτήτων, έχει επιστρέψει στην κατάσταση που υπήρχε προ δεκαετιών.

Η σύσκεψη έκλεισε με τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων των οργανώσεων μπροστά στην μεγάλη κινητοποίηση της Αθήνας την 1 Απριλίου. Αποφασίστηκε να διοργανωθούν παρόμοιες κινητοποιήσεις στην έδρα κάθε νομού της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την ίδια μέρα και να επιδιωχθεί η ενεργοποίηση όλων των συνταξιούχων ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή διαμαρτυρίας τους και να μεταδοθεί η αποφασιστικότητά τους για αγώνα αντίστασης στις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται, και στους εργαζόμενους και άνεργους αφού είναι κοινά τα προβλήματα.
ακολουθούν φωτογραφίες της ακδήλωσης