Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Θήβας για την Εταιρεία Μόρνος



Η εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την μείωση των παραγγελιών, είχε προτείνει στους εργαζόμενους για την υπογραφή της ΣΣΕ του έτους 2013, να αποδεχθούν περικοπές μισθών και ημερομισθίων.

Το Σωματείο μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις είχε αποδεχθεί περικοπές για να βοηθήσουν την εταιρεία να παραμείνει κερδοφόρα, βάζοντας πλάτη, με αίτημα του να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Σήμερα το ευχάριστο είναι ότι η εταιρεία έχει παραγγελίες, το Σωματείο ζητάει την υπογραφή της ΣΣΕ και την επαναφορά των μισθών και των ημερομισθίων στο αρχικό στάδιο (31-12-2012).

Επίσης να επισημάνουμε ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων έχει φτάσει στα ύψη, δεν τηρούνται οι ειδικότητες βάσει των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων, ακόμα παραβλέπονται και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να υπάρξουν συχνά ατυχήματα στους χώρους παραγωγής.
Δεν φτάνουν μόνο αυτά, η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της για τις ημερομηνίες καταβολής μισθών και ημερομισθίων, όπως εφαρμόζονταν.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας καταγγέλλει τις ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας και την καλεί να συνεργαστεί με την Διοίκηση του Σωματείου.

Το Ε.Κ.Θήβας είναι δίπλα στο Σωματείο και στους εργαζόμενους και θα σταθεί δυναμικά στο πλευρό τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO