Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Στη ΛΑΡΚΟ ο Κώστας Μπακογιάννης


* Κύτταρο Ανάπτυξης η ΛΑΡΚΟ για την Περιφέρεια
* Διασφάλιση των θέσεων εργασίας
* Απαίτηση για μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας

Στη ΛΑΡΚΟ βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων και συζήτησε εκτενώς μαζί τους τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές πηγές της Στερεάς Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου στον κόσμο. Βασικότερο ζήτημα της συζήτησης που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης είναι το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι γνωστό το ενδιαφέρον που έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη ΛΑΡΚΟ. Μιλάμε για ένα κύτταρο ανάπτυξης, το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες και τεράστια σημασία για όλη την Περιφέρεια. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία πολύ διεξοδική και νομίζω γόνιμη συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας. Διαπιστώσαμε κάποια ζητήματα τα οποία απασχολούν τη ΛΑΡΚΟ τη διοίκηση αλλά και τους εργαζομένους- και τα οποία και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου να βοηθήσουμε να δοθεί επιτέλους μία λύση. Το κυρίαρχο ζήτημα, έχει να κάνει με το πολύ υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο είναι δύο φορές μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που καλείται σήμερα να πληρώσει η εταιρεία. Στόχος όλων μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, δηλαδή ο σεβασμός του περιβάλλοντος, αλλά πάνω απ’ όλα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.»