Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Μας απειλούν και οι Βούλγαροι! "Αν δεν ανοίξετε τα σύνορα, τότε θα..."

«Αν η ελληνική πλευρά δεν βρει έναν οποιασδήποτε μορφής τρόπο για να επιλύσει την κρίση μέχρι...
τη Δευτέρα, οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών οχημάτων θα ξεκινήσουν σε αντίποινα έναν αποκλεισμό σε όλο το μήκος των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόφσκι.

Έντονες οι αντιδράσεις τόσο της βουλγαρικής κυβέρνησης όσο και των Βουλγάρων οδηγών φορτηγών, οι οποίοι ετοιμάζονται να αποκλείσουν και πάλι όλα τα μεθοριακά σημεία διέλευσης ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα. «θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμό αν οι Έλληνες διαδηλωτές δεν τερματίσουν τον δικό τους, μέχρι τη Δευτέρα», ανακοίνωσε ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών.
«Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε όχι μόνο την αγροτική παραγωγή που εισέρχεται και εξέρχεται από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης αγροτικά αγαθά που διακινούνται μέσω της Βουλγαρίας», δήλωσε ο επικεφαλής της βουλγαρικής ένωσης οδικών μεταφορών, προσθέτοντας ότι σχεδιάζουν να αποκλείσουν και τα σύνορα με την ΠΓΔΜ όσον αφορά την ελληνική αγροτική παραγωγή.

Επιπτώσεις στον Τουρισμό
Η Βουλγαρία έχει καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι οι αποκλεισμοί παραβιάζουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και ανθρώπων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής μεταφορών του κοινοβουλίου, περίπου 40.000 Βούλγαροι έχουν ακυρώσει διακοπές τους στην Ελλάδα και περίπου 30.000 έλληνες πολίτες έχουν ακυρώσει ταξίδια στη Βουλγαρία εξαιτίας των αποκλεισμών.
 
 http://viotikignomi.blogspot.gr/