Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ίδρυση Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θηβών



Το πολυετές αίτημα για ίδρυση Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θηβών γίνεται δεκτό μετά από σχετική πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Χρήστου Δημητρίου και απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί ήδη Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, του οποίου η ευεργετική λειτουργία είναι αυτονόητη για ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα που θέλει να επιτέλεσει τον σκοπό του.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο εκπληρώνεται ένα δίκαιο αίτημα που είχε τεθεί από κρατούμενες μαθήτριες, προσωπικό και εκπαιδευτικούς εθελοντές για ίδρυση Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου του οποίου τα προφανή και εντυπωσιακά οφέλη από την εκπαίδευση των κρατουμένων εχουν αναλυθεί λαμβάνοντας υπόψην τον αναλφαβητισμό που αποτελεί πραγματικότητα για αρκετές κρατούμενες.

Με την απόφαση για ίδρυση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας έρχεται προς εκπλήρωση η βασική στόχευση για αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος και προς όφελος τόσο των ίδιων των κρατουμένων όσο και της κοινωνίας συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.exeis-nea.gr/news/idrysi-monothesioy-dimotikoy-scholeioy-sto-katastima-kratisis-gynaikon-eleona-thivon/