Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση των εργαζομένων της Μόρνος Α.Ε

 
Ανακοίνωση των εργαζομένων της Μόρνος Α.Ε -“Ταξική προοπτική”-

<<Στις 29/1/2016 συνεδρίασε το Δ.Σ το Σωματείου μας και μεταξύ των θεμάτων ήταν και η « σύνταξη διεκδικητικού πλαισίου για την Επιχ.Σ.Σ.Ε 2016».

Ανάμεσα στις προτάσεις που υποβάλαμε ήταν και:
Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Όχι ελαστικές μορφές απασχόλησης, όχι εργολαβίες στο εργοστάσιο.
Υπαλληλική ιδιότητα για όλους.
Αναπροσαρμογή στα 400 € της αποζημίωσης ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.

Με τα ανωτέρω δε διαφώνησε κανένα μέλος του Δ.Σ. Όταν όμως παραλάβαμε το κείμενο, διαπιστώσαμε ότι αυτά τα αιτήματα δεν έχουν συμπεριληφθεί.

Θα μπορούσαν οι συνάδελφοι του Δ.Σ. , αν για τον οποιοδήποτε λόγο έκριναν ότι αυτά δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες των εργαζομένων, να εκφράσουν υπεύθυνα και αιτιολογημένα τη διαφωνία τους και να μην τα συμπεριλάβουν. Άλλωστε διαθέτουν ευρεία πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Σωματείου και μπορούν να περνούν ό,τι θέλουν.

Πρόκειται για αυθαίρετη και πραξικοπηματική ενέργεια της πλειοψηφίας του Δ.Σ και τους καταγγέλλουμε.

Και αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση που λειτουργούν έτσι. Συμβαίνει άλλα να λένε στο Δ.Σ, άλλες αποφάσεις να λαμβάνουν και διαφορετικά να τα καταχωρούν στα πρακτικά του Δ.Σ. Γι΄ αυτό με σχετική μας τοποθέτηση σε Δ.Σ έχουμε εκφράσει τη διαμαρτυρία μας και έχουμε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε πρακτικά αν δεν είναι αποτυπωμένες με πιστότητα οι θέσεις της κάθε παράταξης και του κάθε συμβούλου.

Θέλουμε όμως να θέσουμε τον εξής προβληματισμό σε όλους τους συναδέλφους:

Ποιοι άλλοι – εκτός βέβαια από την εργοδοσία – και για ποιους λόγους δε θα ήθελαν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους να επιβάλουν και τους προαναφερόμενους όρους στην Επιχ.Σ.Σ.Ε;

Θυμίζουμε ακόμα σε όλους τους συναδέλφους, την καιροσκοπία και τον τυχοδιωκτισμό που διέκρινε την πλειοψηφία του Δ.Σ του Σωματείου μας και το προηγούμενο διάστημα (βλ. Χειρισμοί για επιχ.Σ.Σ.Ε 2015)

Η διεκδίκηση Σ.Σ.Ε είναι σημαντική διαδικασία του εργατικού κινήματος. Σε αυτήν πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσει ο καπιταλιστής εργοδότης.

Σε αυτές τις συνθήκες, η διεκδίκηση Επιχ.Σ.Σ.Ε πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσα άλλα ετοιμάζουν σε βάρος των εργαζομένων (εργασιακά, φορολογικό κ.α).

Γι’ αυτά όμως, η πλειοψηφία του Δ.Σ δε βγάζει άχνα. Αρνείται να συγκαλέσει Γ.Σ. για ενημέρωση και οργάνωση της πάλης των εργαζομένων με προοπτική νίκης, ενάντια σ΄αυτούς που πραγματικά ευθύνονται, δηλαδή στην τάξη που έχει την ιδιοκτησία και την πραγματική εξουσία.

Ο λόγος προφανής. Δεν μπορούν και κυρίως δε θέλουν, γιατί βαδίζουν με τη γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στηρίζει την εξουσία του κεφαλαίου.

Να προετοιμαστούμε να απαντήσουμε με 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αν επιχειρήσει η κυβέρνηση να πάει τον αντιασφαλιστικό νόμο για ψήφιση στη Βουλή >>