Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Πασχαλινές εκδηλώσεις στα Λεύκτρα

Πασχαλινές εκδηλώσεις που ζωντανεύουν την παράδοση διοργανώνει ο Σύλλογος Λέυκτρων για ντόποιους και επισκέπτες. Ακολουθεί λεπτομερής ενημέρωση από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Λέυκτρων.

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα ήθη και έθιμα του χωριού μας, διοργανώνει και φέτος τις πασχαλινές του εκδηλώσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• Μ.Παρασκευή 29/4
Ποδοσφαιρικός Αγώνας Παλαίμαχοι vs Νέοι Α.Ο. Επαμεινώνδα
Οι κάτοικοι του χωριού μας (ανεξαρτήτου ηλικίας) συγκεντρώνονται στο γήπεδο των Λεύκτρων και συμμετέχουν στον φιλικό αγώνα ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ώρα έναρξης 17:00, δημοτικό γήπεδο Λεύκτρων.

• Μ.Σάββατο 30/4
Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος
Για πάνω από 30 έτη ο σύλλογός μας διοργανώνει κάθε Μ.Σάββατο τον Λαϊκό Ανώμαλο Δρόμο. Υπάρχουν συνολικά 3 διαδρομές:
- 1 χλμ (για παιδιά έως 12 ετών)
- 3,5 χλμ
- 10 χλμ
Ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια όπου καθιερώθηκε και η διαδρομή των 10 χλμ, ο αγώνας προσελκύει πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές αλλά και την Αθήνα.
Ώρα έναρξης 15:00, κεντρική πλατεία Λεύκτρων.

• Κυριακή του Πάσχα 12/4
Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου «Διβάνι»
Ένα έθιμο που έρχεται από παλιά. Οι νέοι του χωριού μας ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, κάθε Κυριακή του Πάσχα μπαίνουν στα σπίτια του χωριού μαζί με νταούλι και πίπιζα. Ένα μικρό πανηγύρι στήνεται σε κάθε αυλή του χωριού μας. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να προσκαλέσουμε τους συγχωριανούς μας (το λεγόμενο και ως κάλεσμα) στην κεντρική πλατεία των Λεύκτρων όπου τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσιάζουν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και στην συνέχεια ο κόσμος διασκεδάζει με δωρεάν παραδοσιακή ορχήστρα, φαγητό και κρασί.
Ώρα έναρξης 18:30 κεντρική πλατεία Λεύκτρων.

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις μας.