Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Nostos 2017: Άνοιξε η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Ναύπακτο με συμμετοχή του ΣΠΟΑΚ


Εκ μέρους του ΣΠΟΑΚ και του Δήμου Θηβαίων διακρίνονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλβατζής Σταμάτης (Πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ), Ντίνος Τυρινόπουλος και Βασίλης Σωτήρχος


Η πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας που ξεκίνησε πέρυσι, έχει και φέτος συνέχεια και ακόμα καλύτερη.
Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, στη Ναυπακτία, μια έκθεση που αφορά αποκλειστικά τον εναλλακτικό τουρισμό, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας, προκειμένου να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος, αλλά και η ύπαιθρος στην ηπειρωτική χώρα.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, έγιναν τα εγκαίνια της Nostos 2017, με πάνω από 170 εκθέτες και 45 hosted buyers, αγοραστές πακέτων τουρισμού που εκπροσωπούν μεγάλες αγορές - χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από τον δήμαρχο Ναυπακτίας, Παναγιώτη Λουκόπουλο και τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης, Γιώργο Τζιάλλα, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, βουλευτές της περιοχής όπως και εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του ΕΟΤ αλλά και τοπικών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού για πολλές περιφέρειες της Ελλάδας αλλά και στις δυνατότητες που προσφέρουν όσον αφορά την προσπάθεια που γίνεται για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο κ. Τζιάλλας, η NOSTOS είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της προσπάθειας που γίνεται από την πλευρά του Υπουργείου για τουρισμό στην Ελλάδα 365 ημέρες τον χρόνο.