Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

«Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την υπ΄ αριθ. 10965/20.10.2017 απόφαση της Ειδικής Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης εντάχθηκε το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5001255 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.633.003,65 ευρώ με το ΦΠΑ και περιλαμβάνει τόσο την κατασκευή 1 ΣΜΑ και 1 ΣΜΑ/ΣΜΑΥ όσο και τον κινητό εξοπλισμό μεταφοράς των απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών.
Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει :
Την κατασκευή ΣΜΑ στη θέση «Κοτρωνάκια» της περιοχής Κρύο Κρεούζι της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και την κατασκευή ΣΜΑ /ΣΜΑΥ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών) στη θέση «Ξηροπόταμος» της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου, της Δημοτικής Ενότητας Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Πιο αναλυτικά ο ΣΜΑ στην ΔΕ της Κύμης θα περιλαμβάνει τις απαιτούμενες υποδομές όπως την διαμόρφωση χώρων, περίφραξη, ασφαλτόστρωση, σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο κ.α., καθώς επίσης και δύο χοάνες απόρριψης απορριμμάτων.
Ο κινητός εξοπλισμός περιλαμβάνει 1 τράκτορα και 2 κιβωτάμαξες τύπου press container.
Ο ΣΜΑ/ΣΜΑΥ στην ΔΕ Ταμυναίων θα περιλαμβάνει επίσης τις απαιτούμενες υποδομές όπως την διαμόρφωση χώρων, περίφραξη, ασφαλτόστρωση, σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο κ.α., καθώς επίσης και έξι χοάνες απόρριψης απορριμμάτων εκ των οποίων οι τρεις θα χρησιμοποιούνται για τα σύμμεικτα απορρίμματα και οι υπόλοιπες τρεις για τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Ο κινητός εξοπλισμός περιλαμβάνει 2 τράκτορες και 6 κιβωτάμαξες, εκ των οποίων 3 είναι ανοιχτού τύπου και άλλες 3 τύπου press container.

Η ένταξη του προαναφερόμενου έργου θα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και τη μείωση του κόστους μεταφοράς.