Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι περιπτώσεις αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος έχουν διπλασιαστεί.
Η εν λόγω αλλεργία αντιπροσωπεύει το 13% των τροφικών αλλεργιών σε παιδιά.
Πώς θα αναγνωρίσουμε τη συγκεκριμένη αλλεργία;
Οι ενδείξεις της ποικίλουν και παρουσιάζουν πολλά κοινά με άλλες παθολογικές καταστάσεις.
Οι τρεις μεγάλες κατηγορίες συμπτωμάτων της αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος είναι:
• Δερματικές: Κνίδωση, έκζεμα, κοκκίνισμα ή ωχρότητα της επιδερμίδας, οίδημα.
• Πεπτικές: Αναγωγή γάλακτος (γουλιές), εμετοί, δυσκοιλιότητα, χρόνιες διάρροιες (στα βρέφη), κοιλιακοί πόνοι (στα μικρά παιδιά)…
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr