Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

«Η Επταετία της….. απραξίας»



Εφτά χρόνια συμπληρώνονται από την ανάληψη καθηκόντων της Δημοτικής αρχής του κ. Νικολάου.
Δυστυχώς σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας μένουν στο περιθώριο και παρά μόνο όταν βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής η Δημοτική αρχή θυμάται να κινητοποιηθεί.
Άγνοια, απραξία, ανικανότητα ή ασκήσεις επί χάρτου;

Όπως και να το πεις, το αποτέλεσμα πάντα μετράει και αυτό που φαίνεται είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

Και εξηγούμαι:

Σε ότι αφορά την φημολογούμενη κατάργηση του στρατοπέδου Θήβας ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων είχαμε ενημερωθεί σχετικά από τον Δήμαρχο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι στις 31 Μαρτίου του 2018 θα παρουσιαστεί η τελευταία σειρά νεοσυλλέκτων οπλιτών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, μαζί με τους Βουλευτές κ.κ. Θηβαίο και Κουτσούμπα καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαθωμά συνάντησαν τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα όπου το επιβεβαίωσε τις φημολογίες.

Αντί να ζητήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις και να απαιτήσουν την παραμονή, γιατί όχι και αναβάθμιση του Κέντρου, δέχτηκαν την παραπομπή τους σε…. Αντιστράτηγο.

Πρέπει όλοι οι πολίτες να απαιτήσουμε την παραμονή του Κέντρου στην πόλη μας.


Σε ότι αφορά το ΤΕΙ Θήβας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ παρέστη ο Πρύτανης του ΤΕΙ Λαμίας όπου ενημερωθήκαμε εκτενώς για θέματα που αφορούν το σχέδιο Αθηνά 2 και έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Είναι επιβεβλημένη η διατήρηση του τμήματος καθώς το γνωστικό αντικείμενο που παρέχει είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την βιομηχανία και τις επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή της Βοιωτίας.

Επιβάλλεται πλέον η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουν, με ολοκληρωμένες προτάσεις και σχέδιο, από το Υπουργείο Παιδείας την διατήρηση του τμήματος. Καθοριστική πρέπει να είναι η συμβολή και η συμμετοχή των φορέων της πόλης και του Νομού γενικότερα.  

Τέλος σε ότι αφορά τα ζητήματα της καθημερινότητας (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πεζόδρομος), η σημερινή Δημοτική Αρχή αντί να δίνει λύσεις κρύβει τα προβλήματα κάτω από χαλί.


Κώστας Βενιζέλος

Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ώρα Ευθύνης»