Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να στεγνώνουν τα ρούχα σας πιο γρήγορα το χειμώνα!!!


Τρόποι που θα σας διευκολύνουν τις κρύες μέρες

Ο χειμώνας φέρνει μαζί του βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, πράγμα που δημιουργεί συχνά πρόβλημα στο στέγνωμα των ρούχων.

Σε αντίθεση με το καλοκαίρι που τα ρούχα στεγνώνουν σε πολύ λίγες ώρες, το χειμώνα μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο ή τρεις μέρες για να στεγνώσουν συγκεκριμένα υφάσματα. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί τρόποι για να στεγνώνουν τα ρούχα σας πιο εύκολα ακόμη και τις πιο κρύες μέρες.

Το στέγνωμα των ρούχων χωρίς στεγνωτήριο, χρειάζεται υπομονή και σύμμαχό σας τον καιρό ή τον ήλιο. Ωστόσο τι γίνεται όταν χρειάζεστε σύντομα το αγαπημένο σας ρούχο, δεν είναι εύκολο να κάνετε υπομονή για να στεγνώσει από την απλώστρα. Ας δούμε ορισμένα μυστικά για να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας.

Αλλάξτε απορρυπαντικό. Το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε επηρεάζει σημαντικά το χρόνο που θα χρειαστεί ένα ρούχο να στεγνώσει

Απλώστε τα με το που βγουν από το πλυντήριο. Κρεμάστε τα άμεσα σε κρεμάστρες ή στην πλάτη καρέκλας καθώς έτσι στεγνώνουν πιο σύντομα.

Ξεχωρίστε από τα ρούχα που θα πλυθούν, όσα είναι μεγάλα καθώς θα καθυστερήσουν το στέγνωμα των υπολοίπων.



Δείτε παρακάτω τρία από αυτά…

1. Μη διπλώνετε τα ρούχα στην απλώστρα γιατί με αυτόν τον τρόπο αργούν να στεγνώσουν. Κρεμάστε τα από τους ώμους ώστε να κρέμονται από τη μία πλευρά.

2. Αμέσως μετά το πλυντήριο βάλτε ενδιάμεσα από τα ρούχα που έχετε κρεμάσει στη μπουγάδα μία μεγάλη, στεγνή, βαμβακερή πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο, η πετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία των υπολοίπων ρούχων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

3. Μην απλώνετε το ένα ρούχο δίπλα στο άλλο. Βάλτε τα αραιά στην απλώστρα και ακόμη καλύτερα ανά μία ράγα. Με αυτό τον τρόπο θα στεγνώσουν γρηγορότερα.