Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Πώς θα συγκρατηθώ όταν θυμώνω με το παιδί;


Για να το ξεκαθαρίσουμε εξ’αρχής, όταν λέμε να συγκρατηθείτε δεν εννοούμε να μη μαλώνετε ποτέ το παιδί, αφού και αυτό είναι λάθος με τις... συχνές επιπλήξεις. Απλά να προσπαθείτε να το κάνετε όταν πραγματικά υπάρχει λόγος και μέχρι ενός σημείου, αφού πολλές φορές οι λέξεις «πονάνε».

Αναρωτηθείτε μήπως έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από το παιδί σας, με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε εύκολα όταν εκείνο δεν τις εκπληρώνει.

Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα μικρό παιδί που δεδομένα θα κάνει λάθη για να μάθει και δεν πρέπει να του φέρεστε σα να το περιμένετε στη γωνία να το κρίνετε. Προστατέψτε το μικρό σας από όσα πρέπει και βοηθήστε το να πάρει το ηθικό δίδαγμα που πρέπει από τα υπόλοιπα λάθη του.

Παραδεχθείτε ότι ακόμα κι εσείς, σε αυτή την ηλικία, κάνετε ακόμα λάθη και δίνετε δικαιώματα στον περίγυρό σας να σας επιπλήξουν. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο άσχημα νιώθετε όταν το κάνουν και την επόμενη φορά, πριν βάλετε τις φωνές στο παιδί, αναρωτηθείτε μήπως δεν αξίζει τον κόπο.

Επειδή είναι δεδομένο πως η καθημερινότητά σας είναι δύσκολη, να βρίσκετε χρόνο να ηρεμείτε. Αν αυτό δε γίνεται όσο πρέπει, θα παρατηρήσετε ότι είσαστε περισσότερο ευερέθιστοι από όσο πρέπει.
Πηγή