Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Εδώ και τώρα αποχώρηση από τη Σένγκεν



Την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν εδώ και τώρα ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 13/12/2017, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τις απαράδεκτες θέσεις Τουσκ για το μεταναστευτικό και τη συνέχιση της γερμανικής «καραντίνας» κατά των Ελλήνων που φτάνουν με πτήσεις στη Γερμανία.

Έτσι σε συνέχεια σχετικής του ομιλίας το πρωί της ίδιας ημέρας με θέμα την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου στην οποία τα άκουσε χοντρά ο Τούσκ σε νέα συνεδρίαση το απόγευμα ο Νότης Μαριάς ζήτησε για άλλη μια φορά την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είχε επισημάνει ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί πλέον να κλείνει τα μάτια στο μεταναστευτικό και να μετατρέπει την Ελλάδα και την Ιταλία σε αποθήκες ψυχών». Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έλαμψε διά της απουσίας του συνέχισε: «Πρέπει να αντιληφθεί ο κύριος Τουσκ ότι δεν πρόκειται να περάσουν οι μεθοδεύσεις του για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων κατανομής προσφύγων στην Ε.Ε. Επιπλέον, το Δουβλίνο ΙΙΙ πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με ρυθμίσεις που θα ενισχύουν την αλληλεγγύη και δεν θα μετατρέπουν τα κράτη πρώτης εισόδου σε αποδιοπομπαίους τράγους».

Στη νέα παρέμβασή του με αφορμή τη συζήτηση για την είσοδο της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κροατίας στη Σένγκεν το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο επισήμανε πως, «ενώ Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία γίνονται μέλη της Σένγκεν, οι Έλληνες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα υποβάλλονται σε παράνομους ελέγχους στα γερμανικά και βέλγικα αεροδρόμια. Την επιβολή γερμανικής καραντίνας κατά των Ελλήνων επιβατών είχα καταγγείλει σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα στις 15 Νοεμβρίου».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Παραταύτα, οι παράνομοι έλεγχοι των Ελλήνων επιβατών όχι μόνο συνεχίζονται στα γερμανικά αεροδρόμια αλλά επεκτάθηκαν και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 4 Δεκεμβρίου. Ζήτημα για το οποίο σας υπέβαλλα, κύριε Αβραμόπουλε, κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτηση και αναμένω την απάντησή σας. Επιπλέον εδώ, στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου, όλοι οι επιβάτες Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωβουλευτών, υποβάλλονται κατά την άφιξη και αναχώρησή τους σε διαβατηριακούς ελέγχους. Έτσι ενώ Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Αυστρία δεν εφαρμόζουν τη Σένγκεν τελικά αυτή εφαρμόζεται από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Πατρίδα μας να έχει μετατραπεί σε μαγνήτη για τους χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ενόψει όλων αυτών, η Ελλάδα οφείλει εδώ και τώρα να αποχωρήσει από τη Σένγκεν. Το έχω ξαναπεί σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: