Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Στα άδυτα του ελληνικού CSI - VIDEO

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης
Μοντάζ: Αποστόλης Μαρούσης

Zougla GrΣτα άδυτα του ελληνικού CSI

«Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα…διότι πάντα αφήνονται πίσω ίχνη», επισημαίνει στο φακό του zougla.gr, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη.

H ηλεκτρονική μας εφημερίδα επισκέφθηκε το ελληνικό CSI, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού. Εδώ χτυπάει η καρδιά της αστυνομικής έρευνας και της τεχνολογίας, όσον αφορά στην εξιχνίαση εγκλημάτων και όχι μόνο.

Όταν ένας δολοφόνος προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του, τότε αναλαμβάνουν δράση οι έμπειροι αξιωματικοί και επιστήμονες της συγκεκριμένης διεύθυνσης. Από τη δολοφονία της μικρής Άννυς, τα αεροπορικά δυστυχήματα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, τρομοκρατικές επιθέσεις, αναγνώριση πτωμάτων, οικονομικά εγκλήματα, πλαστογραφίες αλλά και εξαφανίσεις, όλα μπαίνουν στο στόχαστρο και ερευνώνται από το ελληνικό CSI. Μάλιστα πρόσφατα κλιμάκιο μετέβη στην Κάλυμνο προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου. 

Στους διαδρόμους του κτηρίου των 32.000 τμ στη Λεωφόρο Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί εγκλήματα που κατά καιρούς συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και απασχόλησαν τη δημοσιότητα. Κι αυτό λόγω της αγριότητας με την οποία τελέσθηκαν αλλά σε άλλες περιπτώσεις λόγω του χειρουργικού σχεδιασμού τους από τους δράστες. 


Περιοχή συνημμένων