Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα


Η φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ένα ζήτημα που αναμφίβολα διχάζει. Είναι δυνατό ένας άνδρας και μια γυναίκα να είναι φίλοι χωρίς να υπάρχουν ερωτικά αισθήματα;

Άλλοι πιστεύουν πως φυσικά μπορούν δυο άνθρωποι των δυο φύλων να είναι μόνο φίλοι, άλλοι πάλι αποκλείουν την ύπαρξη μιας τέτοιας φιλίας.

Η εμπειρία έχει δείξει πως οι γυναίκες θέλουν και επιδιώκουν να έχουν άνδρες φίλους. Νιώθουν άνετα μαζί τους και μοιράζονται τα θέματα τους με ειλικρίνεια. Στον αντίποδα οι άνδρες είναι πιο επιφυλακτικοί, προτιμούν τους κολλητούς τους και όταν το παίζουν φίλοι σε μια γυναίκα κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους. Αυτά που λέει η εμπειρία, δυστυχώς επιβεβαιώνουν και οι επιστημονικές έρευνες, οι οποίες απενοχοποιούν τις γυναίκες και την ειλικρινή τους στάση απέναντι στο αντίθετο φίλο και στοχοποιούν τους άνδρες, οι οποίοι άλλα λένε κι άλλα σκέφτονται….

Οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως οι άνδρες είναι αυτοί που συνήθως δεν νιώθουν μόνο φίλοι! Εισπράττουν το ειλικρινές ενδιαφέρον της γυναίκας ως και ερωτικό ενδιαφέρον.Οι δε γυναίκες πιστεύουν στην αμοιβαία έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος. Γιατί όμως οι άνδρες δε μπορούν να μείνουν μόνο φίλοι;

Το ζήτημα έγκειται στη διαφορά του τρόπου σκέψης των δυο φίλων. Οι έρευνες έδειξαν μεγάλες διαφορές στον τρόπο που άνδρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται γενικά την έννοια της φιλίας με το αντίθετο φύλο. Οι άνδρες συνήθως έλκονται πολύ περισσότερο από τις φίλες τους και πολλές φορές λανθασμένα πιστεύουν ότι και αυτές νιώθουν το ίδιο.

Επιστημονικά και εμπειρικά αποδεικνύεται ότι οι άντρες δε δυσκολεύονται να θυσιάσουν τη φιλία και να κάνουν το βήμα για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, σε μια ερωτική σχέση. Μάλλον οι άνδρες αδυνατούν να ξεχωρίσουν πότε μια ενδιαφέρεται για αυτούς φιλικά και πότε ερωτικά. Οι γυναίκες από την άλλη, μπορούν έναν άνδρα να τον αγαπούν μόνο φιλικά χωρίς να αισθάνονται καθόλου ερωτική έλξη. Ίσως οι άνδρες όταν διαλέγουν τις φίλες τους να έχουν ασυναίσθητα ή και συνειδητοποιημένα στο πίσω μέρος του μυαλού τους κι άλλες εκδοχές της σχέσης αυτής.

Μην ξεχνάμε επίσης και τις περιπτώσεις που φίλοι, διαφορετικού φύλου, νομίζοντας ότι μάλλον κάτι παραπάνω υπάρχει, πέρασαν σε επόμενο στάδιο για να ...σκάσουν απλά στα γέλια!! Καθώς ένιωσαν ξεκάθαρα πως μόνο φιλία τους ενώνει.

Η ύπαρξη της πραγματικής φιλίας ανάμεσα στα δύο φίλα είναι δεδομένο, όμως σίγουρα σπανίζει και αυτό είναι που την κάνει σπουδαία. Αν βιώνετε μια τέτοια φιλία, μην αφήσετε τίποτε να την μπλοκάρει. Άλλωστε, δοκιμάζεται όπως κάθε άλλη φιλία. Χρειάζεται βάσεις, χημεία, ειλικρίνεια κι ό,τι άλλο διέπει μια τέτοια ειλικρινή σχέση!