Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Εγκληματικότητα πέριξ του καταυλισμού Ρομά, στη θέση Πυρί Θηβών


Αυτές είναι οι προτάσεις της Ε.Α.Υ. Βοιωτίας προς την κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Θηβών για την εξάλειψη της εγκληματικότητας στην γέφυρα της περιοχής Πυρί, Θηβών την οποία έχουν αποστείλει από τις (06/12/2017) και κοινοποίησαν στον λογαριασμό τους στο facebook.


Ακολουθεί η επιστολή:

Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση της εγκληματικότητας πέριξ του καταυλισμού Ρομά στην Θέση Πυρί Θηβών, γεγονός το οποίο προβληματίζει έντονα την Ένωσή μας και προκαλεί αγανάκτηση στους κατοίκους του Δήμου Θηβαίων καθώς και τους οδηγούς οχημάτων που διέρχονται την Ε.Ο. Θηβών· Λιβαδειάς. Η παραβατικότητα και η ασυδοσία στην περιοχή έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε χαρακτηριστικό της καταστάσεις που επικρατεί αποτελεί το πρόσφατο συμβάν της επιθέσεως με πέτρες και εν τέλει καταστροφής δύο υπηρεσιακών οχημάτων του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών από πολυπληθή ομάδα Ρομά.

Ειδικότερα σας αναφέρουμε ότι οι επιθέσεις από ομάδες σε διερχόμενα αυτοκίνητα με σκοπό την κλοπή-ληστεία αντικειμένων αξίας των επιβαινόντων στα οχήματα πολιτών, από τις οποίες άλλες καταγγέλλονται και άλλες όχι, τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Οι εν λόγω επιθέσεις τελούνται ως ακολούθως:

Ομάδες καιροφυλακτούν στην γέφυρα της Ε.Ο. Θηβών - Λιβαδειάς στην περιοχή Πυρί και εκσφενδονίζουν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρότατου τραυματισμού των οδηγών, οι οποίοι ακινητοποιούν τα σχήματά τους ενώ ακολουθεί επιδρομή από πολυμελής ομάδες, αφαίρεση αντικειμένων αξίας από τα οχήματα και εν συνέχεια επιστροφή εντός του καταυλισμού. Τέτοιου είδους επίθεση διαρκεί ελάχιστα λεπτά με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επέμβαση των Αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες ίσως τυχαίνει να ευρίσκονται προληπτικά πλησίον της γέφυρας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των πολιτών αλλά και των Αστυνομικών, σας καταθέτουμε τις κάτωθι προτάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη εξάλειψη του θλιβερού αυτού φαινομένου και στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Α) Κατάλληλος- επαρκής φωτισμός του χώρου της γέφυρας.


Β) Τοποθέτηση κάμερας διαχείρισης κυκλοφορίας για έλεγχο του συνόλου της γέφυρας προς αποτροπή τέλεσης έκνομων ενεργειών.

Γ) Κατασκευή στηθαίου ασφαλείας, ύφους τουλάχιστον 3 μέτρων ένθεν και ένθεν της οδού και για απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων πριν και μετά τη συγκεκριμένη γέφυρα.

Δ) Άμεση απομάκρυνση της στάσης ΚΤΕΛ που βρίσκεται πλησίον της γέφυρας και τοποθέτησης της σε απόσταση τουλάχιστον 200μέτρα από τον καταυλισμό.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

http://www.radiothiva.gr/